Darten is tijdelijk "On Hold"

Het inschrijfformulier vindt u onderaan deze pagina

Beste clubleden,

Vermoedelijk (men weet het niet zeker) is de sport darten eeuwen geleden ontstaan toen soldaten, tussen de veldslagen door als tijdverdrijf, wedstrijden hielden met het gooien van korte speren op omgekeerde bodems van wijntonnen, waarop een puntentelling werd aangebracht. In de wintermaanden echter werd de sport noodgedwongen binnen gehouden en werden de speren vervangen door pijlen (darts).

Vogelpik (of het minder gebruikelijke vogeltjepik) is een term die afkomstig is van een soortgelijk spel dat vroeger in cafés werd gespeeld. Een nagemaakte vogel met een scherpe snavel werd met een koord aan het plafond opgehangen en de spelers probeerden dan de snavel van de vogel in een roos met ringen te "zwieren". Wij houden het toch maar op het darten zoals het nu algemeen bekend is.

Iedere maandag om 14.00 uur tot ongeveer half vijf worden de darts weer geworpen en u bent van harte welkom in het clubgebouw om ook eens een pijltje te gooien.

Na wat ingooien gaan we een partijtje spelen, zodat er min of meer een wedstrijd element ontstaat. Meestal spelen we twee of drie partijtjes en komt iedereen ruimschoots aan de beurt. Als u zelf geen darts heeft, geen probleem. Er zijn enkele series van drie darts aanwezig die u van ons kunt lenen om toch het spel te kunnen spelen.

Als doel gaan we met z'n allen proberen de "one hundred and eighty" te gooien. Tot nu toe is dat binnen de reguliere speeltijd van onze club activiteit nog niet gelukt, maar ik verwacht, dat dit komend seizoen wel gaat gebeuren. Een goede fles wijn wordt de inzet. Het belooft nu al een spektakelstuk te worden, waar nog lang over wordt gesproken.

Kom gezellig aan op maandagmiddag. U bent op deze gender neutrale activiteit van harte welkom. En.....hoort zegt het voort.

Voorlopig in de maanden januari t/m april kunt u iedere maandag vanaf 14.00 uur tot ongeveer half 5 kunt u uw pijltjes werpen. Er wordt nog gezocht naar een promotor voor de maanden september t/m december.


Google Icons

printen