BBQ in Famorca woensdag 11 september 2019

04-09-2019

Een kleine dagexcursie naar het pittoreske Famorca met een BBQ compleet inclusief drankjes op het plaatselijke dorpsplein onder de bomen.

Het pittoreske dorpspleintje  met achter de auto de wasplaats met fontein.
Het pittoreske dorpspleintje met achter de auto de wasplaats met fontein.
Het mini kerkje van Famorca
Het mini kerkje van Famorca

Famorca is gelegen aan de CV-720 welke begint vanaf Alcalali tot Gorga in het dal de Seta (paddenstoel)

Ons plan is om ± 10.00 uur te vertrekken en dan via Lliber, Jalon, Alcalali, Parcent, Benichembla en Castell de Castells naar Famorca te toeren ± 50 km.

Tijdens de reis zal ik proberen u allerlei wetenswaardigheden vertellen welke u waarschijnlijk nog niet weet..... dus van Lliber tot en met Famorca.

Na aankomst in Famorca en het smeren van de kelen, zal ik tijdens een korte wandeling door Famorca uitleg geven over dit dorpje en de kerkje San Gayetano bezoeken.

Hoe is dit idee ontstaan? In Famorca wonen een aantal kennissen van ons (leg ik verder uit tijdens de busrit). Na het kersen plukken en het eten van de gebruikelijke Paella, wat wij elk jaar in mei in Famorca doen, dronken wij een drankje op het dorpsplein bij de plaatselijke bar.

De uitbaatster van deze bar is ook een kennis van ons, zij had een geweldige BBQ georganiseerd met zowat de halve bevolking van Famorca en Benissa. Gerrie en ik dachten direct dit is een leuke activiteit om met onze leden te organiseren op dit pittoreske pleintje dus .... zo doende.

De BBQ is compleet met vlees of vis inclusief de drankjes en café we gaan met een kleine autobus... € 30 pp inclusief fooi.

De Calle Mayor in de winter
De Calle Mayor in de winter

U kunt zich aanmelden op het formulier in het clubgebouw of via de website. Voor meer informatie neem dan contact op met Ger 606 663 523.

Inschrijfformulier BBQ in Famorca