BBQ op de OLta II

21-04-2019

Woensdag  17 April Monte Olta

Rook, stof, een stralend blauwe hemel, heel veel mensen en de heerlijke geur van gebraden vlees. Wat denk je dan? Een Amerikaanse rodeo toch. Maar ja, de koeien en stieren ontbraken dus moest er toch iets anders aan de hand zijn. Welnu het bleek de jaarlijkse BBQ van NTC Calpe te zijn.

Onvoorstelbaar, zoveel mensen aan het werk te zien. Er werd gesneden, geroosterd en gebraden en bovendien werden er heerlijke sauzen gemaakt, groente en onvoorstelbare hoeveelheden brood gesneden.

Ziehier de voorbereiding voor een reuze BBQ.

Om de eetlust nog wat aan te wakkeren ging een deel van de deelnemers op stap. Heerlijk, sommigen deden de mooie route naar de kapel en weer terug, voor de wat minder ervaren deelnemers toch nog een hele kluif.

Maar het uitzicht over Calpe en de Salinas onder het azuurblauw was schitterend. De wat meer ervarenen deden een rondje van zo'n twee en een half uur, waarbij toch wat zweetdruppeltjes tevoorschijn kwamen. De hier en daar smalle geitenpaadjes vergden best wel wel wat concentratie. Maar aan het eind was de beloning.

Wat een gezelligheid daar op de Acampada. Het geroezemoes van al die stemmen, een muziekje en dan die heerlijke geuren van allerlei lekkers. Even de moede benen strekken en dan de beloning.

We hebben gesmuld van al die heerlijkheden die het BBQ team had klaargemaakt. Dan nog een wijntje erbij en de dag kon niet meer stuk.

Jammer dat zo'n dag niet langer is, maar lekker is ook maar een vinger lang toch. Voor deze onvergetelijke dag ons aller dank aan al die mensen die dit mogelijk hebben gemaakt. Maar zonder deelnemers aan zo'n evenement werkt niets, dus lieve mensen kom dus allemaal ook in 2020 om dit nog eens te ervaren.

IJs en weder dienende natuurlijk, want de weergoden waren ons echt wel gunstig gezind.

Marjo Cnossen.