BBQ op de Olta

18-04-2019

Het was - klimatologisch- een typisch Spaanse mooie dag; veel zon en weinig wind. Het BBQ team was al vroeg in de weer om alles gereed te maken. Sla en andere groenten werden door nijvere handen gesneden en de "vuren" voor het vlees aangestoken. Extra stoelen zorgden ervoor dat iedereen een goede zitplaats had.

Een deel van de BBQ deelnemers gingen eerst wandelen. Schrijver dezes heeft niet gewandeld, maar heeft uit "eerste" hand vernomen dat het weer een mooie tocht was.

Nadat iedereen zo'n beetje was gearriveerd, werd de "presentie" lijst gecheckt en kreeg iedereen een bonnenboekje, waarop het gebarbequede vlees kon worden afgehaald. De geuren van het gegrilde vlees begonnen inmiddels de smaakpapillen te verleiden.

Cees en Jannie Asselman waren inmiddels langs de tafels gereden om de diverse wijnen en waters af te geven.

Toen was het zover; per tafel werd aangewezen wanneer men zich naar de BBQ mocht begeven. De eerste ronde bestond uit een shaslick en een hamburger. Het vlees was mals en sappig gegrild. Het salade buffet gaf een uitgebreide keuze uit de diverse salades en sauzen, welke ook voortreffelijk smaakten. De stemming was opperbest, mede door een fraai klinkend muziekje, waarvan de repertoire keuze duidelijk op het "wat oudere" publiek was afgestemd.

Na een pauze, kwam de 2de ronde, die bestond uit spareribs en een entrecote.

Er was ook nog een klein drama; Han bood aan om de botjes etc. van het bord van Suzan in de container te gooien. Hij kwam nogal beteuterd terug; hij had per ongeluk de fraaie, antieke zilveren vork ook weggegooid. Dankzij het kordate optreden van Robert Vroegop, werd de vork gered ( en wellicht nog meer!!!).

Kort samengevat, het was een in alle opzichten geslaagd BBQ evenement. Zie foto's hieronder.

Dank aan de dames en heren Marie-Rose, Roger, Ria, Sjef, Jannie, Cees, Bas en de vele andere vrijwilligers, die deze dag door hun inzet mogelijk hebben gemaakt.

Één deelnemer van het BBQ team wil ik hierbij specifiek noemen, n.l. Bas de Loodgieter. Door het ter beschikking stellen van zijn ruime bestelwagen, haspels met schijnbaar eindeloze lange elektra leidingen en wellicht nog andere technische apparatuur, droeg hij zeker bij aan het slagen van deze dag.

Aan zo'n man moeten we zeker denken als er thuis wat loodgieters werk moet worden gedaan.

Wanneer is de volgende BBQ gepland??

Don Fredrikz.