Busreis Xàtiva 11 december 2018

15-12-2018 18:01

De bus volgeboekt, er zijn geen plaatsen meer vrij!

Iedereen die zich nu nog inschrijft wordt op de wachtlijst geplaatst. Mochten er plaatsen vrij komen dan is de volgorde van binnenkomst bepalend. U krijgt van de Commissie reizen een bericht.

Beste Leden,

Deze busreis is zo succesvol dat er binnen twee dagen bijna geen plaats meer vrij is. Wilt u nog meegaan wees er dan wel snel bij want VOL = VOL. Iedereen die zich inschrijft nadat de reis is volgeboekt zal op een wachtlijst worden geplaatst voor het geval er iemand onverhoopt niet meegaat. De volgorde van binnenkomst is bepalend. U krijgt van de Commissie reizen een bericht.

Groeten de Commissie reizen

Beste clubleden,

Op 11 december 2018 organiseren we een reis naar Xàtiva.

Xàtiva is een gemeente in de Spaanse provincie Valencia met een oppervlakte van 77 km². In 2005 telde Xàtiva 28.222 inwoners. Xàtiva is de geboorteplaats van twee pausen, beiden leden van het oorspronkelijk Valenciaanse adellijke geslacht Borja, paus Callixtus III en paus Alexander VI.

Wij vertrekken om 8.30 vanaf het clubgebouw. Rond 10.00 zijn wij in Xàtiva. We gaan met het treintje naar het kasteel van Xàtiva en maken een panoramische wandeling door het centrum van de stad en de heuvel van het kasteel. Daarna hebben we een rondleiding door het kasteel van Xàtiva. 

In het kasteel zijn verschillende tentoonstellingszalen waarin op een generieke manier een deel van de geschiedenis van de stad en het leven in een kasteel wordt uitgelegd. Deze didactische ruimte laat ons toe om de Middeleeuwen beter te begrijpen, de ontmoeting van culturen tussen christenen en moslims, oorlog en het verdedigen van een fort.

Met het treintje gaan we terug naar Xàtiva, om een rondleiding met een gids door de stad te krijgen. We bezoeken de Basilica kerk Santa Maria de Xàtiva, het marktplein, het archeologisch museum van Almodí en sluiten we ons bezoek naar Xàtiva af met een rondleiding in het museum voor schone kunsten.

Rond 14.00 gaan we lunchen in een restaurant. Daarna heeft iedereen nog wat vrije tijd voor zichzelf. Om 18.00 vertrekken we terug naar Calpe.

Deze busreis kost slechts € 20,50 per persoon, inclusief bus, gids, treintje, entree in alle musea en de lunch. Maximaal kunnen er 51 personen mee. 

Als je interesse hebt, ga dan naar het inschrijfformulier op de website wat u hieronder kunt invullen, meld je snel aan want VOL = VOL!  Hieronder staat het reserveringsformulier.

Deze busreis kan uitsluitend worden gereserveerd door leden met een volledig lidmaatschap. Voor ieder persoon een apart formulier invullen alstublieft,

De reiscommissie, Svetlana, Cees en Sjef.