Computeren en meer

15-12-2018 17:57

Beste Clubleden,

U heeft er misschien al van gehoord binnen de club maar in november 2018 start er een computerles en meer.

Wat wordt er bedoeld met meer?

In deze tegenwoordige digitale snelweg zijn we toch wel heel snel de wereld op een heel andere manier gaan bekijken en bekijken wordt dan ook letterlijk bedoeld.

De meeste mensen, jong en oud, bezitten wel een computer, laptop, tablet, of een smartphone. We kunnen er niet meer buiten.

Kon u het zich in denken dat u zo'n 35 jaar geleden een computer thuis had staan, misschien wist u nog niet eens van het bestaan af. Heden ten dage kunnen we niet meer zonder.

Omdat er zo een verscheidenheid aan hardware en software is zullen velen door de bomen het bos niet meer zien en weten dan ook niet, en dat is logisch, hoe met al deze producten om te moeten gaan. Maar er is licht in de tunnel, vanaf 14 november 2018 gaan we beginnen om eens een en ander te verduidelijken.

Wat zijn de plannen?

14 november zal er gestart worden met een cursus/instructies/uitleg over het gebruik van computer, tablet, en smartphone. Deze lessen of hoe je dit ook zou willen noemen worden gegeven in het clubgebouw en in totaal 9x op de woensdagmorgen vanaf 10:00 tot 12:00.

De eerste dag zullen we beschouwen als een kennismakingsdag en gaan we ons voorstellen wat we nu eigenlijk allemaal zouden willen weten / leren. Het is de dag van de algemeenheid. Op deze dag zal er ook goed worden uitgelegd hoe u heel gemakkelijk de website van de Nederlandstalige club kunt vinden en wat er allemaal op is te vinden. Hierdoor wordt het gebruik van de website een stuk leuker voor u.

Hierna zullen we een inventarisatie maken wat er de volgende keer wordt behandeld. U kunt er nu al vast rekening mee houden dat deze bijeenkomsten niet PASSIEF maar juist ACTIEF zijn. U doet allen mee en dan kunnen we daar allemaal van leren. De een weet dit en de ander weet dat.

Het is dan ook de bedoeling dat u in de week na de eerste les een e-mail stuurt aan de ntccalpe@gmail.com (onderwerp "computer en meer") met daarin een vraag of meerdere vragen die we dan in de volgende bijeenkomst zullen behandelen. En zo zullen de weken voorbij vliegen.

Hieronder staan alle data vermeld, noteer deze in uw agenda en wanneer u mee wilt doen wees er dan snel bij. U wordt dan op een lijst geplaatst en tegen de tijd dat we gaan beginnen krijgt u nog een herinnering. Het maximaal aantal personen is 30. Mocht de animo erg groot zijn dan zullen we proberen om het te herhalen. Bedenk nu alvast wat u zou willen weten/leren.

Wilt u weten wie zich al hebben aangemeld? Stuur een verzoek aan Robert Vroegop, gebruik hiervoor het contact formulier.

Online aanmelden

Vul onderstaand formulier volledig in. Indien niet van toepassing laat u deze velden dan leeg a.u.b. Alle velden met een *zijn verplicht. Verstuur het formulier door op de knop verzenden te klikken.