Dagje Parcent 10 juli 2019 VOLGEBOEKT

10-07-2019

Het is niet meer mogelijk om in te schrijven. Volgeboekt.

Beste Clubleden,

Op woensdag 10 juli 2019, organiseert het zomerteam G&G samen met vrijwilligster Svetlana, een dagexcursie naar het leuke dorp Parcent.

Parcent is een gemeente in de Spaanse provincie Alicante in de regio Valencia met een oppervlakte van 11,77 km². Parcent telt 985 inwoners (2018). Schrijver Gabriel Miró was een inwoner van Parcent en noemde het "een paradijs tussen de bergen". Parcent ligt vlak bij Jalón in de beroemde Jalon Valley of op z'n Spaans "Vall de Pop", dat bekend staat om de wijngaarden en markten. (Bron:Wikipedia)

De bedoeling van deze dagexcursie is om meer van het binnenland van Spanje te leren kennen.

Het programma van deze dag:

We verzamelen om 10.00 uur op een nog te bepalen plek in Parcent.

We lopen door het dorp door de smalle straten (niet op hoge hakken), luisteren naar de geschiedenis, bezoeken een iglesia (als deze open is?).

Om 11.30 uur bezoeken we een beroemde bodega, waar ook het Spaanse koninklijk huis hun wijn komt ophalen. De bodega heeft een leuk museum. Voor diegene die nog wijn willen proeven; kosten zijn € 15,-- p.p. en kunnen dat ter plekke betalen. Dit is niet verplicht, je kan er ook alleen binnenkijken.

Na het bezoek aan de bodega gaan we lunchen bij de Cooperativa Agrícola El Progreso (een mooi antieke gebouw).

De lunch kost € 15,-- p.p., inclusief welkomstdrankje (aperitief) voor de lunch, ½ fles wijn p.p., póstre of koffie. (Afrekenen bij het verzamelpunt; neem a.u.b. gepast geld mee.)

Wij gaan er een leuke en gezellige dag van maken!

Aantal personen minimum 15 maximum 30.

Er zijn géén plaatsen meer vrij.