Darten met Cees !

16-12-2019

Darten start een nieuw leven met Cees Koffrie! Iedere woensdag vanaf woensdag 22 januari 2020 als er leden genoeg zijn die willen mee darten in de club vanaf 19u30  Iedereen welkom!

Beste clubleden,

Vermoedelijk (men weet het niet zeker) is de sport darten eeuwen geleden ontstaan toen soldaten, tussen de veldslagen door als tijdverdrijf, wedstrijden hielden met het gooien van korte speren op omgekeerde bodems van wijntonnen, waarop een puntentelling werd aangebracht. In de wintermaanden echter werd de sport noodgedwongen binnen gehouden en werden de speren vervangen door pijlen (darts).

Vogelpik (of het minder gebruikelijke vogeltje pik) is een term die afkomstig is van een soortgelijk spel dat vroeger in cafés werd gespeeld. Een nagemaakte vogel met een scherpe snavel werd met een koord aan het plafond opgehangen en de spelers probeerden dan de snavel van de vogel in een roos met ringen te "zwieren". Wij houden het toch maar op het darten zoals het nu algemeen bekend is.

Iedere woensdag vanaf 19 uur worden de darts weer geworpen en u bent van harte welkom in het clubgebouw om ook eens een pijltje te gooien.

Als u zelf geen darts heeft, geen probleem. Er zijn enkele series van drie darts aanwezig die u van ons kunt lenen om toch het spel te kunnen spelen.

Kom gezellig aan op woensdagavond . Jullie zijn op deze gender neutrale activiteit van harte welkom. En.....hoort zegt het voort!

Hieronder vindt u het inschrijvingsformulier.