De Kookworkshop van 30 mei 2021

07-06-2021

GRIEKS KOKEN MET ´ONS IRMA´

Eindelijk was het dan zover, we mochten weer achter de snijtafel, potten en pannen onder leiding van Irma.                                                                            Er waren met 12 deelnemers....8 dames en ja....4 heren, wat hele ´elegante´ plaatjes opleverde!!! (zie foto´s)

Na een voorbespreking/instructie van Irma en het trekken van lootjes om te weten welk gerecht je ging maken, konden we aan de slag aan de ons toegewezen ´werkplaatsen´.

Er werd druk gesneden, gehakt, geroerd, gemixt, gerold, gemarineerd en gebakken en zeker niet te vergeten gekletst en gelachen.

Nadat alle voorbereidingen waren getroffen kon het spul in de oven en op het vuur, nog even een salade in elkaar draaien en we konden aan tafel.

Op tafel stond de zelfgemaakte Hummus en Tzatziki met pitabrood om te knabbelen en natuurlijk een heerlijk glaasje wijn verzorgt door Luc die achter de bar stond.

Als voorgerecht hadden we Spanakopitas en Dolmades met zelfgemaakt saus.

De druivenbladeren voor de Dolmades (en volgens sommigen onder ons ook geschikt voor andere doeleinden, ook vastgelegd op de gevoelige plaat..) waren door Irma en Luc vers geplukt en gaven extra smaak aan dit gerecht.

Het hoofdgerecht was gemarineerde Kipgyros (met Metaxa) waarbij de gyros kruiden zelfgemengd waren door deze hoofdgerecht-keukenploeg.

Het nagerecht was simpel gehouden maar de Griekse yoghurt met walnoten en honing ging er nog goed in.

Nadat alle buiken goedgevuld waren, konden we afruimen, afwassen en heerlijk natafelen met onder andere het restant van de bekende fles Metaxa die overigens het einde van de dag niet heeft gehaald....Salut!!

Ik persoonlijk, maar ik denk dat ik ook voor de overige deelnemers kan spreken, heb het reuze naar de zin gehad. Het gezamenlijk bereiden van deze Griekse maaltijd was heel leuk en leerzaam, maar vooral heb ik genoten van het ongedwongen samen bezig zijn zo leer je mensen op een leuke manier beter kennen.

Na afloop kregen we alle recepten mee naar huis om het daar laten nog eens te kunnen proberen.

Irma en Luc dank je wel voor het vele voorbereidende werk en de uitstekende uitwerking en begeleiding van deze workshop. Ik zal de volgende zeker niet missen!!!

En let op dames en heren....die komt er binnenkort aan!

Eleni