Dagtrip naar Sagunto 24 april 2019

24-03-2019

Er zijn nog plaatsen vrij!

De busreis op woensdag 24 april 2019 naar Sagunto is nog niet helemaal vol geboekt, er kunnen dus nog mensen mee.

Meldt u aan. Voor meer informatie lees het verhaal hieronder.

Hola buenos días a todos,

Om straks ook het reisseizoen leuk af te sluiten hebben we nog een dagreisje in april voor jullie in petto.

Bij voldoende inschrijvingen willen we naar de prachtige stad Sagunto op 24 april 2019. Wat we in gedachte hebben is het volgende:

We vertrekken op 24 april met de bus vanuit Calpe naar Sagunto (tijd ca. 8/9 uur) In Sagunto worden jullie 'losgelaten' en kan iedereen de dag naar eigen inzicht besteden/indelen.

De bus vertrekt ca. 18/19 uur terug naar Calpe. Minimale deelname is 35 personen (de bus kost dan € 12,--), maximaal aantal deelnemers is 55 (dan kost de bus € 8,--)

Inschrijven kan uitsluitend via onderstaand e-mailadres, betaling moet uiteraard via de bankrekening van de club, maar daarover krijgen jullie nog een mededeling als er voldoende animo is. We gaan ervan uit dat we die bus vol gaan krijgen!!  Heleen.vandermeer@icloud.com

Hasta pronto, Sjef en Heleen.


Sagunto

Kijkje over de stad.
Kijkje over de stad.

Teatro Romano 

Het Romeins amfitheater is opmerkelijk intact door de combinatie van oud en gerestaureerd. De akoestiek is uitstekend en test dit ook vooral zelf uit! Bij de entree krijg je een gratis ticket.  

Castillo de Sagunto 

Als je vanaf het theater verder bergopwaarts gaat, kom je uit bij het kasteel van Sagunto dat sinds 1931 de status van Nationaal Monument kent. De ruïne is uitgerust met een uitgestrekte Romeinse muur, goed voor een lengte van een kilometer. Vanaf het complex heb je een weids uitzicht over Sagunto en haar kustlijn. Bij de entree krijg je een gratis ticket. Het museum toont archeologische stukken en opgravingen die gedaan zijn in het kasteel.

Casa dels Berenguer 

Dit oude gotische paleis met renaissancistische invloeden stamt uit de 15e eeuw. Binnen wordt uitgeweid over de historie van Sagunto en haar belangrijkste monumenten.   

Judería 

In de goed onderhouden Joodse wijk bevinden zich middeleeuwse huizen, kronkelende straatjes en een originele stadspoort. De Joodse wijk bevindt zich op de route naar het theater en het kasteel. 

Plaza Mayor 

Het Plaza Mayor van Sagunto is uitgerust met fraaie zuilengalerijen. In de middeleeuwen vormde het plein het commerciële en culturele hart van Sagunto. In de omgeving van plein vinden we de 14e eeuwse Santa María kerk.

Iglesia de Santa María 

De bouw van deze gotische kerk begon in 1334 op de plaats waar de oude moskee stond. Het zou helemaal tot 1730 duren voordat de Iglesia de Santa María werd voltooid. De kerk in gotische stijl verwierf in 1982 de status van Nationaal Monument.