En het werd . . . . .Fideua

04-06-2019

Bij de zomerinloop op vrijdag 7 juni is het gezellig druk, drukker dan normaal.....want we gaan Paella of Fideua eten!

Dit heerlijke gerecht zal worden klaargemaakt door Ger en Gerrie maar eerst moet er worden gestemd wat het gaat worden...rijst of 'macaroni'.

En de winnaar is............macaroni dus we eten fideua.

Ger vertelt ons een mooi verhaal over dit heerlijke gerecht, zoals altijd met allerlei wetenswaardigheidjes.

We mogen kijken ruiken en roeren onder het genot van een glas en een praatje. Daarna gaat hij aan de slag met zijn enorme paella pan en binnen de kortste keren ruikt het in heel de club (en daarbuiten) heerlijk, je krijgt er honger van.

Dat is overigens geen probleem want Ger en Gerrie hebben een paar grote salades gemaakt en heeeeeerlijke aioli met stokbrood. Het bereiden van de paella duurt ongeveer 1 ½ uur en ik heb in die tijd heel wat maagjes horen knorren!

Eindelijk is het zover, we kunnen aan tafel, het eerste bord wordt door Ger opgeschept en daarna is het zelfbediening. Dan is het een tijdje rustig in de tent, iedereen zit te genieten van de fideua.

Er is nog wat over maar er zijn genoeg liefhebbers om een bakje mee naar huis te nemen, dus de pan is eigenlijk schoon leeg! Samen met een paar dames ga ik aan de slag met de afwas terwijl de heren af- en opruimen dus dat gaat snel. Als alles weer op de plaats staat hebben we nog een lekker drankje verdiend en rond 21.30 uur gaan we naar huis

Ger en Gerrie....fantastisch gedaan, alles was heerlijk, van de salade tot de fideua.....deze houden we erin!!!

Heleen