EXPOSITIE IN DE CLUB

23-09-2022

Nieuws van de Expositiecommissie

In de maand oktober 2022 zullen er in ons clubhuis schilderijen van Maria Sauzet te bezichtigen zijn.

Maria woont en werkt sinds anderhalf jaar in Calpe, zij is geboren in Buenos Aires Argentinië, waar zij haar opleiding heeft gevolgd. Het was een zeer gevarieerde opleiding, met o.a. de volgende vakken: scenografie (alles wat te maken heeft met compositiebeelden), het visualiseren van ruimtes, of decors op een podium van een theater maken. Fotografie, workshops over kunstschilderen, lithografie, gravures en werken met klei, vallen onder de interesses van Maria.

Maria is van Italiaanse- en haar man German van Duits/Spaanse afkomst.

Zij wilden zich graag de cultuur van Europa eigen maken en vanwege de Spaanse taal en vriendelijke mensen hebben zij zich in Calpe gevestigd.

Ze is begonnen met het schilderen met olieverf op canvas, ze heeft hiermee een landelijke prijs in Argentinië gewonnen, het voordeel van deze techniek is dat je het kan overschilderen en verbeteringen kunt aanbrengen,.

Haar werk is te zien geweest in Japan, New York, Miami, Peru, Uruguay, Rome, Navarra en Tarragona, dit alles onder begeleiding van een kunst-curator. Een curator houdt zich o.a. bezig met het transport en alles wat erbij komt kijken wanneer kunstwerken verplaatst moeten worden.

Momenteel werkt Maria met papier, waarbij zij gebruikmaakt van diverse technieken. Werken met papier en acrylverf vindt zij magisch, omdat zij er alles op kan lijmen, dat is duidelijk te zien op haar schilderijen.

Zij houdt van pasteltinten en soms een enkele felle kleur als eyecatcher.

Haar onderwerpen zijn vaak symbolisch, landschappen en collages maakt zij tegenwoordig ook vaak. In Spanje heeft zij een landelijke prijs gewonnen met haar werk, vertelde haar man German met trots.

Haar grote voorbeeld is de Oostenrijkse kunstenaar Gustav Klimt (1862-1918).                        Gustav Klimt werkte veel met olieverf op doek in warme oker- en goudvarianten evenals met bladgoud, kunstwerken bestonden uit o.a. portretten en gewaden, één van zijn bekendste werken is De Kus

Wanneer iemand geïnteresseerd is om een schilderij te kopen kun je contact opnemen met Diny van Gerwen +34 630223940 of Gertha Musters +31 642992617.