Haringhappen op Koningsdag

04-05-2021

Haringhappen 30 april   Een perfect voorbeeld van INTEGRATIE.

Op 27 april werd Willem Alexander, koning van Nederland, 54 jaar.

Dit wordt in NL traditioneel gevierd met allerlei lokale feesten. Vele deelnemers en toeschouwers zijn dan in Oranje gekleed (Oranje is de familienaam van het Koninklijke Huis). Door de Corona beperkingen was het ditmaal anders, maar niet minder feestelijk.

Dit wordt ook over de grenzen gevolgd; met name onze Oosterburen raken niet "uitgeschreven" over onze Koninklijke familie, in het bijzonder over onze prinsessen.

Ter gelegenheid van deze verjaardag, werd er in ons Clubhuis een Haringparty gehouden. Het Clublokaal was prachtig versierd met oranje- en de bekende "rood-wit-blauw" wimpels. Op de tafels oranje slingers en oranje kroontjes die de feestelijkheid vergrootten.

Deze hele aankleding was gedaan door ons aller Marie Rose. Deze, van huis uit Vlaamse dame, heeft de "integratie" gedachte prima in praktijk gebracht; chapeau, Marie-Rose - een fenomenale actie - heel veel dank!!

Bij de ingang stond een echte "haringtafel". De lekkerbekken werden professioneel bediend door dezelfde Marie Rose. Over inzet gesproken.! Zowel de haring als de broodjes met gerookte zalm smaakten prima. Door de hoge opkomst (dank allemaal) had de keukenploeg de handen vol. Gelukkig waren er veel behulpzame "handjes". Namens alle deelnemers, ook jullie veel dank. 

Tussendoor werd ook nog de "traditionele" Consumptiebonnen verloting (Tombola) gedaan. Omdat eerdere verlotingen niet doorgingen, werden er deze keer maar liefst 5 trekkingen gedaan.

Op naar het volgende evenement!!!

Nog een laatste info; ook Liz had haar handen vol, want ze verkocht en administreerde voor ca. €900, = aan Consumptie kaarten!!

Don Fredrikz.