HCB DENIA OPEN

26-07-2022

Het nieuwe HCB Dènia-ziekenhuis, van de HCB-groep is op 7 Juli 2022 geopend.

Er was een welkomstevenement georganiseerd voor het hele HCB Dénia-team, bestaande uit medisch, gezondheids-, administratief, opname-, callcenter en tolken, apotheek, laboratorium, operatiekamer, schoonmaak, onderhoud, IT, technici , cafetaria en keuken en public relations.

De algemeen directeur van HCB, Dr. Ana Paz Brown, feliciteerde hen met het geweldige werk dat ze hebben gedaan "om dit project te realiseren." Alle teams hebben met enthousiasme en doorzettings- vermogen aan dit project gewerkt.

Eén van de uitgangspunten was de normen voor kwaliteit van zorg, patiëntveiligheid en knowhow toe te passen zoals deze in het ziekenhuis HCB Benidorm worden gehanteerd. Een knowhow en manier van werken welke een jaar geleden resulteerden in de toekenning van de meest prestigieuze accreditatie ter wereld voor de gezondheidszorg, de Joint Commission International (JCI).

Het HCB Dénia-ziekenhuis zal gefaseerd worden geopend: in de eerste fase worden ambulante diensten en medische specialiteiten (waaronder de laboratorium- en radiodiagnostiek) geopend, de EHBO is nu al 24 uur per dag geopend. In een volgende fase volgt de opening van het hele chirurgische deel en de Intensive Care.

De hele dag kwamen de patiënten langs bij de eerste specialisten van het Denia-ziekenhuis: dermatologie, cardiologie en pediatrie, de komende dagen worden de diensten uitgebreid met meerdere medisch specialisten.

HCB Denia heeft 6.500 m² aan lichte en ruime faciliteiten met meer dan 40 medische diensten, waaronder ziekenhuisopname, poliklinische consultaties, ICU en EHBO, meer dan 40 diensten en medische specialismen en een internationaal tolkenteam. HCB Denia heeft 54 bedden en een ICU met 7 units, 18 medisch specialismen, operatiekamers, EHBO, fysiotherapie en een eigen ambulance dienst.

In het ziekenhuis bevindt zich een cafetaria en er is genoeg parkeergelegenheid

Eleni