Klaverjastoernooi 14 april 2019

16-04-2019

De dag begon al vroeg en de zon scheen al behoorlijk, waardoor we deze dag als een zomerse dag mogen bestempelen met meer dan 24 graden.

We stonden al om 9.00 uur op de stoep bij bakkerij "Flandria" om de broodjes op te halen. Hierna was het naar de club toe en daar waren Bart en Uk al bezig om de tomatensoep te bereiden.

Niet veel later kwamen Riekie en Bep om de broodjes te smeren en te beleggen met ham en kaas en dat alles voor de inwendige mens om door te kunnen kaarten tot aan de avond.

Om 11.00 uur was iedereen binnen, op de ziekmelder Trudy na en dat vonden we niet leuk, zo'n trouw kaart lid er niet bij.

We speelden twee partijen achter elkaar en toen was het tijd voor de inwendige mens. De soep werd opgediend en de broodjes werden uitgedeeld. Dat ging er goed in allemaal, met de complimenten voor de soepbereider.

De promotor activeerde ons om weer plaats te nemen voor de volgende drie rondes, maar kwam wel met de mededeling dat aan het einde van het toernooi de slechtste partij van de vijf mocht worden weggestreept.

Na de tweede partij stond er op de bar een hapje te wachten, wat ook na de tweede ronde nog genuttigd kon worden, hierna was het doorstomen tot het einde om dan nog met warme bitterballen te worden verrast, voor iedereen waren er zelfs twee ballen.

Het bestuur ging de punten tellen en intussen waren de leden al aan het bestuderen welke prijs ze mee zouden willen nemen, want er stond een tafel vol met voor ieder lid een prijs. Maar nog voordat de prijsuitreiking begon, kregen we allemaal een set eieren mee, de enkeling 12 en de koppels 24 eieren. En ja, daar kom je de Paasdagen wel mee door want één ei is géén ei, twee is een half ei en drie eieren is een Paasei.

Dan was het om 17.30 uur tijd voor de prijsuitreiking en vroeg de promotor eerst of Svetlana naar voren zou willen komen om een prachtige doos bonbons in ontvangst te nemen als dank van de klaverjassers voor haar wekelijkse aanwezigheid achter de bar. 

Hierna mocht Theo Robbers als eerste prijswinnaar naar voren komen, die met 7188 punten de kampioen van de dag was geworden, tweede was de enige Vlaming in ons midden, Danny Deckx met 6948 punten en als derde werd Wim van Leur met 6908 punten afgevlagd, de poedelprijs was voor Cees Asselman, wat tevens inhield dat er een einde aan een dag klaverjassen was gekomen, die met een tevreden gevoel kon worden afgesloten.

Henk Beije

Klaverjassen 14 april 2019

het was een super gezellig middag.