Lunchwandeling 20 mei

21-05-2021

De laatste "lunch" wandeling van dit seizoen.

Deze wandeling startte vanaf restaurant "Andalucìa" aan de haven en ging voornamelijk rond de Salinas. Uit deze zoutmeren is nog tot in de jaren '60 zout gewonnen en was naast de visserij en de tuinbouw, een belangrijke bron van inkomsten. Enkele jaren geleden opperde een Project ontwikkelaar, om de Salinas te dempen en er appartementen op te zetten. Hoe barbaars kan men zijn!! Dankzij hevig protest van voornamelijk niet-Spanjaarden, werd dat project gelukkig afgeblazen.

De wandeling ging door een mooi natuurgebied, welke helaas hier en daar werd ontsiert door hopen puin. Naast de vaak mooie vergezichten, had deze wandeling ook als voordeel, dat er halverwege de mogelijkheid bestond om terug te lopen naar het restaurant. De "die hards" konden vanaf dat punt de wandeling voortzetten. Die duurde ongeveer één uur.

In het restaurant waren de tafels voor ons gereserveerd. Met een door het restaurant aangeboden glaasje Sangria, kon de rest van de dag niet meer stuk.

De lunch werd zeer efficiënt uitgeserveerd en smaakte ook goed. Dit zal ook zeker bij hebben gedragen aan de gezellige sfeer.

Zo'n evenement kent vele voordelen; men is in beweging, ziet weer clubleden die een tijdje "onder de radar" zaten en men ziet delen van Calpe, die men soms niet eerder heeft bezocht.

Hans en Yvonne, wederom dank voor de inzet om dit tot stand te brengen.

Don Fredrikz