Nederlanders en Vlamingen samen.

28-07-2019

Nederlanders en Vlamingen, waar tref je ze nog eens samen als het geen België-Holland is op de groene voetbalmat? Velen vinden elkaar terug in een aangename rustige zuiderse sfeer rond de magische rots in het wondermooie Calpe.

Het dagelijkse leven is hier zo stressloos gezond mediterraan, dat al die pensionado's en overwinteraars na een tijdje op zoek gaan naar een spannende leuke bezigheid.# Ook ondernemers, jongeren en seizoenswerkers babbelen wel eens graag in hun eigen taaltje, in een ontspannen sfeer met landgenoten.

Aansluiten bij de NTCC

Ze sluiten zich spontaan aan bij de NTCC en vinden er een leuke hobby of sportieve bezigheid. Daar ontmoeten ze vaak clubleden met dezelfde interesses. Het moet niet altijd voetbal zijn en de persoonlijke inzet bepaalt de intensiteit van de gekozen activiteit.
Die inspanningen worden wekelijks in geur en kleur herbeleefd op de Happy Friday of de Super Sunday. Geur en kleur beleef je dan ook letterlijk met een lekker glaasje wijn of andere drank met een smakelijke hap tijdens een clubbijeenkomst in het weekeinde.

Enthousiaste vrijwilligers

Het vernieuwde bar-team dat bestaat uit enthousiaste vrijwilligers zetten zich spontaan in om een Bourgondisch sfeertje te scheppen met lekkere drankjes en allerlei smakelijke hapjes. Fiesta is hier nooit ver weg want regelmatig zijn er heerlijke etentjes zoals onze befaamde mosseldagen of BBQ-smulpartijen.
De spontane gastvrouwen of heren verwelkomen de nieuwe leden iedere week op vrijdag vanaf 16.30 uur. Ze vertellen dan de clubnieuwtjes en maken je wegwijs in de club en zeker ook in de bibliotheek met zijn talrijke boeken.

Een koel of warm drankje aan de bar schept talrijke kansen om clubleden te ontmoeten en nieuwe kennissen en vrienden te maken.

Onze rijke tradities hebben ieder jaar opnieuw veel succes:

De BBQ, de mosseldag, Spaanse middag, moederdag ontbijt, sinterklaasfeest, verloren maandag enz.

NTCC

De club voor Nederlandstalige mensen met zin in gezelligheid en ontspanning, waar Vlamingen en Nederlanders zich thuis voelen.

Iedereen zijn hobby zo lijkt het wel in onze club.

Er is een enorm aanbod aan activiteiten.

Spaanse lessen.

De Spaanse lessen hebben ieder jaar opnieuw een geweldig succes. Dat kan ook niet anders met de gedreven, bezielende inzet van de lesgeefster Irene en lesgever Gregoor.

Het is een plezier om zo een mondje Spaans te leren. Spaans dat je kunt gebruiken op de regelmatige contacten die we organiseren met de lokale bevolking.


 Wandelen, reizen, live concerten

Regelmatig een live optreden , concerten op het grote 75 inch scherm.   De talrijke dag uitstapjes in de nabije en verre omgeving met een stevige of ontspannende wandeling en met een lekkere lunch om af te sluiten. Ook zijn er dag- en meerdaagse reizen. Reizen naar bekende en onbekende Spaanse dorpen of steden.


Hobbyclub, schilderen.

De Picasso's komen aan hun penseelstreken in de creatieve schildersclub, de verstokte kaarters kunnen hier klaverjassen en bridgen. De biljarters beschikken over een mooie relaxruimte om dagelijks hun carambole stoten uit te halen terwijl de hobby- en knutselclub zich inzet voor de talrijke thema events in de club. 

Bowling, koersbal, biljart, petanque, golf.

Leuk om te weten is dat er ook vaak met de ballen gerold wordt zowel op de petanquebaan, de bowling in Benidorm en ook het koersbal in de club. De golf heeft ook ieder jaar zijn liefhebbers om samen een balletje te slaan, liefst a hole in one, alhoewel dat nog niet gelukt is. Diegenen die het wat kleiner willen kunnen wekelijks hun hartje ophalen bij het minigolfen, iets makkelijker voor een hole in one.

Zingen, Karaoke, Dance,

Voor de Pavarotti's en de Callas die hun longen eens goed open willen zetten is er een knappe zanggroep, soms ook een karaoke avond en om de stijve gewrichten fit te houden kun je beweging gymnastiek of yoga volgen. Ritmisch bewegen kun je ook bij  dance, populair en echt wel heel leuk dansen op toffe muziek.

Computeren en speuren.

Ook voor de computerfreaks is er een ochtend waarop je je kennis op een hoger peil kan brengen. Het is een interactieve cursus en we kunnen als leden nog van elkaar leren. De hedendaagse technieken en veiligheid komen ruim aan bod.

Voor de speurneuzen zijn er ook speciale uitdagingen. Ieder seizoen een zoektocht die je brengt op plaatsen waar je anders nooit zou komen. Er is nu ook een wandelzoektocht in het oude centrum van Calpe. Een echte uitdaging voor iedereen die graag speurt en wandelt en zijn kennis eens op een leuke manier wil testen.

Er is nog meer.....

Op het grote scherm zijn er ook regelmatig concerten zowel populair als ook klassiek. Regelmatig worden er ook, en dit met veel succes, toffe actuele lokale live groepen geprogrammeerd meestal op de populaire Happy Fridays of soms ook op de Super Sundays.
De zondagen zijn echt gezellig en iedereen komt wel eens aan zijn trekken met bingo, kennisquiz, muziekquiz en andere originele events. Regelmatig zijn er interessante lezingen over actuele onderwerpen.

Zondagen

De zondagen zijn echt gezellig en iedereen komt wel eens aan zijn trekken met bingo, kennisquiz, muziekquiz en andere originele evenementen.

Regelmatig zijn er interessante lezingen over actuele onderwerpen. Vlamingen en Nederlanders mengen zich hier iedere week in hetzelfde taalbad, alhoewel er soms wel eens grappige uitleg nodig is om elkaar heel juist te begrijpen.

Jullie zeggen het zo zacht en zo anders, zeggen de Noorderburen dan wel eens. 

Genoegen

Het is een genoegen om te beleven hoe al deze mensen die gekozen hebben voor de warme Spaanse zon elkaar hier wekelijks treffen. Zowel de mensen op rust, de jonge ondernemer en de overwinteraar of de reiziger die het beste van twee werelden zoekt, als ze hier in de club belanden zijn ze echt onder elkaar met hun zin naar avontuur of hun zin naar genieten en rust. Ze hadden in hun stoutste dromen nooit verwacht dat ze hier in het mooie Calpe een club zouden vinden waar ze zich echt thuis voelen.

Mañana

De Spanjaarden hebben een gezegde als het wat minder is: "mañana el sol", dat is voor ons allemaal een leuke gedachte, want het leven is hier ook zoveel mooier en een leuk creatief sociaal leven vind je ongetwijfeld in onze fantas-tische club, een club van de leden, een club voor jou! 

Hasta luego. Ludo Cleiren.