Nieuw clubgebouw op het oog

15-03-2021

Beste leden,Onze club voor Nederlanders en Vlamingen in Calpe bestaat al bijna 35 jaar!
We zijn een actieve vereniging waar:
♦ Mensen elkaar ontmoeten
♦ Nieuwe vriendschappen ontstaan
♦ Activiteiten zijn o.a. op het gebied van sport, cultuur en Spaanse taal
♦ Iedereen welkom is op onze "Happy Friday" om wat te drinken en te eten
♦ Bijzondere zondagsactiviteiten zijn, zoals kooklessen, bijzondere diners,
plantenbeurs, etc.

Wat zou het mooi zijn om ons 35 jaar-bestaan eind 2021 te vieren in een clubgebouw met uitzicht op de icoon van Calpe: de Peñon de Ifach. Na jaren zoeken, gebouwen bekijken, plannen maken en begrotingen opstellen, hebben we een bijzondere en unieke locatie op het oog.
Er is weliswaar nog een lange weg te gaan, maar het ziet er naar uit dat er reële kansen zijn om deze ruimte te huren, een unieke ruimte met:
♦ Prachtige ligging aan zee,
♦ Uitzicht op de Peñon de Ifach
♦ Een geweldig terras....twee terrassen zelfs
♦ Grote binnenruimtes met veel mogelijkheden
Als u kijkje wilt nemen in het gebouw, dan horen wij dit graag van u via onze secretaris Klaas van Tulder; e-mail: Nicolaasvt@outlook.com .
Op onze website vindt u meer foto's van het gebouw.Wel is het zo dat we er niet zomaar in kunnen. Het gebouw heeft jarenlang leeg gestaan, een behoorlijke verbouwing is daarom noodzakelijk.
Dat gaat veel geld kosten, globaal is het begroot op € 100.000.Maar ..... er is ook een andere kant aan de medaille!

Wij hebben een lage huurprijs en een lange huurtermijn bedongen, waardoor we de
investeringen kunnen terugverdienen.Er zijn ook vele voordelen:
♦ We kunnen de ruimtes opknappen zoals wij willen.
♦ Ook is het mogelijk om aan de eisen van deze tijd te voldoen, zoals goede
ventilatie, geluidsisolatie, etc...
♦ Bovendien zijn de grote ruimtes zo in te delen dat meerdere activiteiten naast
elkaar kunnen plaatsvinden.Verbouwen kost geld, dat weten we allemaal.
De vereniging heeft reserves waar (deels) uit geput kan worden, deze zijn echter ook nodig als buffer voor slechtere tijden.
Bij de banken kan een vereniging geen geld lenen.
Daarom hebben wij het plan opgevat om te onderzoeken of het mogelijk is dit geld als leden bijeen te brengen.
Dit kan op verschillende manieren:

♦ Obligatieleningen:
Dit zijn leningen die binnen een bepaalde periode met rente worden terugbetaald.
Wij denken aan obligaties tussen €1000 - €10.000.
♦ Schenkingen:
Dat kan eenmalig zijn, maar ook periodiek voor 5 jaar.
De fiscale voordelen verschillen per land.Er zal een commissie worden benoemd, die toeziet op inning van de obligaties en
de jaarlijkse uitbetaling.
Nadere informatie over de voorwaarden ontvangt u voor de Pasen.
Uiteraard zullen we, wanneer er voldoende interesse is voor de obligatieleningen, een A.L.V. (jaarvergadering) beleggen, waarin de voorstellen aan de leden worden voorgelegd.

Wij hopen dat, afhankelijk van de afnemende besmettingen en de gezette vaccinaties, de gemeente Calpe eind mei/begin juni toestemming geeft om veilig te vergaderen in het Casa Cultura.Laten we er samen voor zorgen dat we een club verkrijgen en ´optuigen´ waar we met z´n allen nog jaren plezier van zullen hebben, we vele activiteiten kunnen ontplooien én die dé ontmoetingsplaats wordt voor Vlamingen en Nederlanders in Calpe en omgeving!

Met vriendelijke groet,

Bestuur NVVC

INRICHTING NIEUWE CLUBGEBOUW

De inrichting van het eventuele nieuwe clubgebouw willen we aanpassen aan de prachtige locatie. We hebben dan ook gekozen voor een sjieke coastal stijl.

Natuurlijke materialen zoals hout en riet vormen samen met de kleuren van de kust de basis voor de inrichting.

Het moodboard, te zien in de club, geeft een aardige sfeerimpressie.

De voorste ruimte van het gebouw willen we voornamelijk gebruiken als een gezellig café waar we lekker met elkaar kunnen zitten, relaxen en genieten van een drankje en een hapje.

In deze ruimte plaatsen we aan de voorkant twee heerlijke banken met uitzicht op strand en de zee.
De grote stamtafel is fantastisch om je krant te lezen, maar ook bedoeld om met een klein gezelschap te kunnen eten, een spel spelen of om gewoon aan te schuiven bij mede clubleden. Uiteraard ook ideaal om te vergaderen.

De inrichting van deze ruimte bestaat verder uit lage tafels en stoelen. Barkrukken bij de bar. Er is ook ruimte om een podium en dansvloer te maken voor optredens en bijvoorbeeld de salsales. Uiteraard wel even de meubels aan de kant.


De achterste ruimte kan gebruikt worden voor de activiteiten. Brigde, Spaanse les, biljarten, schilderlessen en ga zo maar door. Vandaar een flink aantal tafels. De lesgevers maken vaak gebruik van beeld en daarom is het wenselijk dat er aan de kop van de tafels een kast of wand komt voor de televisie. Of met een groep naar bijvoorbeeld een voetbalwedstrijd kijken.

Achter de tafels zijn tussen de zuilen kasten geplaatst. Dit heeft verschillende redenen. Allereerst is er opbergruimte nodig voor bijvoorbeeld de knutsel- en schildergroep. De bibliotheek heeft planken nodig Maar we moeten ook rekening houden met de biljarters. Door de kasten, die ook als roomdividers dienst doen, krijgen we meer gezelligheid en hebben de beide groepen (bv biljarters en Spaanse les) wat minder last van elkaar. Mochten de kasten niet voldoende zijn om geluidsoverlast te voorkomen dan moeten we misschien overwegen om wanden te plaatsen.

De tafels in het midden van de ruimte kunnen gebruikt worden door de biljarters, promotoren en iedereen die even met elkaar wil overleggen, praten of wat meer ruimte nodig heeft. De tafels kunnen aan elkaar geschoven worden voor bijvoorbeeld de handwerksters.

Er is behalve een biljart ook een pooltafel ingetekend. Dit is natuurlijk vrijblijvend en deze ruimte kan ook een ander doel krijgen. De darters zijn niet vergeten. Daar is genoeg plaats voor.