NIEUWS VAN DE SCHILDERCLUB

24-01-2022

Nieuws van de Schilderclub

Onze meesterschilder Gerald Wedding geeft les in klassieke schilderkunst. Voor de schilderclub houdt hij voor geïnteresseerden een inleiding in de vorm van een beknopte schildercursus "klassiek schilderen", zoals de oude meesters dat deden. Omdat op vrijdagochtend de schilderclub van de NVVC nagenoeg vol zit en omdat de zaal te klein is en er een wachtlijst ontstaat voor de schilderlessen, is besloten om speciaal op woensdagmiddag een extra schildercursus te geven.

Als u interesse hebt in deze cursus en u kunt op woensdag middag vanaf 14.00 uur tot 16.00 uur, dan bent u van harte welkom. De woensdagcursus zal kunnen doorgaan bij een inschrijving van minimaal 5 cursisten. Diegenen die al op de wachtlijst van de schilderclub staan kunnen direct te beginnen. Laat het ons weten en stuur onze promotor Els Gisolf (Tel: +34 636 201 123) een whatsappje of bel haar.

Wat leert u op deze cursus

  • Foefjes om portretten te tekenen, zoals ogen, neus en mond en de verhoudingen van een gezicht bepalen;
  • Kleuren mengen met een beperkt kleurenpalet;
  • Glaceren, een schildermethode om met transparante lagen te schilderen. Dit kan het beste in olieverf, maar het is ook mogelijk in acryl;
  • Zelf een oog van een oude meester schilderen. Dit is een goede oefening om te leren hoe je een doek moet prepareren, een penseel moet hanteren en om verf aanbrengen;
  • Perspectief in een schilderij aanbrengen met een speciaal ontwikkeld raster. Dit is bijzonder geschikt om landschappen en stadsgezichten te schilderen.

Tot ziens op de cursus.