Nog meer mannen gezocht

09-03-2019

Even geleden heb ik via mail en via de website een oproep onder "Mannen gezocht" geplaatst, om samen met mij 4 stemmige liederen te gaan instuderen en nadat ze goed zijn ingestudeerd, ten gehore te brengen. En inderdaad, er dienden zich al in korte tijd een aantal mannen aan die daar graag aan mee wilden doen, waardoor we al één kwartet in alle toonsoorten denken bij elkaar te hebben en dat is op zich al een perfect resultaat.

Maar...... Eigenlijk is dit niet genoeg. Er zijn altijd mannen die even niet kunnen omdat ze naar hun thuisland zijn, alleen hier zijn om een paar maanden te overwinteren of noem het maar op. En dat is natuurlijk vervelend voor de andere mannen, want dan kan er niet of nauwelijks geoefend worden.

Daarom zoeken wij nog meer mannen. Mannen die het leuk vinden om hier de schouders onder te zetten. Die "de boel aan de gang" willen maken, bijvoorbeeld op een Happy Friday en Soos, maar toch wel met een serieus tintje. Nu heb ik niet de illusie dat we dit seizoen nog aan de slag kunnen, maar wat leuk zou het zijn om vanaf oktober, als het nieuwe activiteiten seizoen weer van start gaat, ook hiermee te kunnen starten.

Nu vraagt u zich natuurlijk af welke liederen er zoal gerepeteerd en gezongen zullen gaan worden. Welnu, het groepje is een paar weken geleden even bij elkaar gaan zitten, en daar is uit voortgekomen, dat het toch wel lichte muziek moet zijn. Dat kunnen romantische liederen zijn, maar bijvoorbeeld ook Duitse liederen, (Duitse) drinkliederen, barbershop liederen, Russische liederen of in welke taal dan ook. Of arrangementen van Elvis Presley of de Beatles. Mogelijk ook licht klassieke opera of operette liederen. Maar wel zoveel mogelijk in gezamenlijk overleg.

Maar..... Ook nu zit het venijn in de staart; we hebben nog geen dirigent. Het hoeft natuurlijk niet iemand te zijn die professioneel koordirigent is geweest, maar we zoeken wel iemand, liefst uit onze eigen gelederen, die verstand van muziek heeft, noten kan lezen, kan horen of de noten op de juiste manier gezongen worden en de zanger daar op aanspreekt. Zoals al eerder gezegd, dat hoeft geen man te zijn, mag best een vrouw zijn. Als u zegt: "Hé, dat is wel iets voor mij", twijfel niet.

Heren, en wellicht dame, als u hier iets voor voelt, neem contact met mij op. Dat kan via mail, whatsapp, sms of gewoon even bellen.

Met vriendelijke groet, Wander Bod.

E mail: w.bod@kpnplanet.nl Mobiel: 0031612891901