Paella!!!!!

26-04-2021

Paella middag in het NVCC Clubhuis.

Rond de klok van 13.00 uur druppelden de eerste leden binnen. Liz had zich strategisch bij de deur opgesteld om te zorgen dat de financiële kant van dit evenement goed verliep. Op het terrasje bij de voordeur, had de immer actieve keukenstaf (sommige als "echte" Spanjaard verkleed) al 4 heuse paella pannen opgesteld. Binnen op de bar, prijkte een grote kan met sangria; dat was een schot in de roos, want die was snel leeg. Inmiddels begonnen Roger en Luc met nog meer nijvere handen aan het prepareren van de paella. De Weergoden waren hun goed gezind, want de zon scheen uitbundig.

Het "verrassende" voorgerecht, bestond uit een smakelijke pompoen/gember soep. Schrijver dezes nam er zelfs 2 koppen van! De paella Valenciana en idem Catalàn smaakten prima. Hiervan was echter zoveel gemaakt, dat er bakjes met paella naar huis konden worden meegenomen; dit werd ook gretig gedaan. Het nagerecht was goed gekozen.

Dank aan de initiatiefnemers Luc en Roger, die met hun Keukenstaf ons weer een, in alle opzichten, geslaagde middag hebben bezorgd. Bijgaande foto's geven een goede indruk van deze culinaire middag.

Ik wil er nogmaals de aandacht op vestigen dat deze evenementen mogelijk zijn dankzij de inzet van een klein, maar zeer actief groepje Vrijwilligers. Men is vaak dagen van te voren bezig met het samenstellen van het menu, het inkopen van de ingrediënten en het voorbereiden van de diverse etenswaren. Ook het "aankleden" van de clubruimte kost niet alleen tijd, maar is ook een fysieke inspanning. Dit geldt ook voor het in originele staat terugbrengen van diezelfde ruimte. Als wij al thuis zijn, is diezelfde staf nog druk bezig. Het zou toch fijn zijn als leden zich enkele dagen voor een evenement in ons Clubhuis, melden bij Rogier en/of Marie-Rose (of welke Organisator dan ook) om hand en spandiensten aan te bieden. Ik weet haast wel zeker, dat die hulp op erg prijs word gesteld. 

Don Fredrikz - (met Liz, levensgenieter!!).