PINTXOS!!!

04-07-2021

Kookworkshop Pintxos maken

Op vrijdagmiddag 25 juni gaf ´ons Irma´ de tweede kookworkshop van dit jaar, deze keer stonden de Pintxos op het programma. Nee.....geen tapas, het verschil tussen die twee heb ik in één van de vorige clubmails uitgelegd.

Deze keer waren we met z´n achten, 5 dames en 3 heren, eigenlijk 4 maar Henri werd weggeroepen (nog even en ze hebben de overhand die mannen)

Irma had alles weer piekfijn voorbereid en begon met ons te laten zien hoe je echte alioli maakt, zonder ei dus, en enige varianten daarop. Daarna gingen we in duo´s aan de slag met een pintxos die we in grotere aantallen maakten dan alleen voor de deelnemers.

De rest zouden worden verkocht op de Happy Friday die om 18 uur zou beginnen.

Er werd ´hard´ gewerkt, gekletst en bij elkaar in de keuken gegluurd hoe zij die andere pintxo maakten. Ik mocht met Jan de gazpacho van watermeloen maken, nou ik kan je vertellen dat alles onder de rode spetters zat, ikzelf ook!

Opruimen, afwassen en dan gezellig met z´n allen aan tafel om te genieten van de creaties die waren gemaakt.....heerlijk waren ze!

Terwijl de eerste HF bezoekers binnendruppelden hebben we de overige pintxos voor de verkoop klaargemaakt en neergezet. Christina en Marie Rose waren onze verkoopsters die al dit lekkers aan de man/vrouw bracht en dat deden ze uitstekend want alles ging op.

Al met al een geslaagde workshop en HF met een leuke opbrengst voor de clubkas.

Irma bedankt voor al je werk en begeleiding.....wanneer gaan we weer???

Voor de rest van de foto's www.nederlandstaligeclubcalpe.nl/