Puzzeltocht 10 maart 2019

11-03-2019

Beste clubgenoten,

In de ochtend van 10 maart 2019 stappen we enthousiast de auto in richting Calpe voor de jaarlijkse puzzeltocht. In het clubhuis nog even een bakkie koffie en dan op pad. Pen en papier bij de hand, zonnebril op, kilometerstand genoteerd en daar gaan we.

We hoeven niet te haasten en rijden rustig, via het achterland, Calpe uit richting Moraira. De 4e afslag op de rotonde zette ons in Moraira weer op de weg terug om daarna richting Benitatxell te rijden. De koffie bij PAN; PAN maar even overslaan want hoeveel tijd hebben we eigenlijk nodig vandaag?

Als we bij vraag 3 komen en je ziet die kussende vissen, warm je zelf ook op, maar Jos, handjes aan het stuur en weer verder. Nu zoeven we ri. Cap de la Nau en tijdens de rit kun je alleen maar denken wat is onze regio toch prachtig, wat een mooie natuur. De bossen, de zon, de zee, de rotsen. Daarboven nemen we wel tijd voor een kopje en genieten van het uitzicht. Genieten we te lang? Let op de tijd!

Eenmaal bij nr. 11 waar de weg is afgesloten zullen wij, net als iedereen, wel gedacht hebben WAARHEEN NU, maar linksaf leidde ons weer naar de vorige opdracht en kozen we alsnog voor rechtsaf. Even diep ademen en weer doorgaan. Na de nodige weggetjes door Javea komen we bij de bedoelde parkeergarage en kunnen we onze beentjes strekken. 

Sjef en Cees verwennen ons met sappige mandarijnen en de nieuwe opdrachten. Nog even de servicios bezoeken en de wandelopdracht gaat van start. Wat ben ik, Betsie, blij met mijn stevige wandelschoenen. Het centrum in en genieten van de mooie straatjes en aparte opdrachten. 

Waar staan die slippers, olifanten en beren toch? Gelukkig kijkt Jos op het juiste moment omhoog en konden we scoren. Die moet goed zijn.
De klaprozen misten we maar vele mooie plekjes in zo'n compact centrum wel gezien.

Heeft iedereen het bloemenstraatje gelopen waar je aan Cordoba moet denken? Toch maar een barretje in voor een tostada en drankje want de inwendige mens wil ook wat. Ook even wat antwoorden invullen.
Na de fiets en de waterbron retour richting auto. We mogen weer en de zon verwarmt ons nog steeds. Heerlijk, wat een prachtige dag voor deze tocht.

Na wat gepuzzel en meningsverschillen op het volgende traject komen we toch weer op de juiste route en rijden we Teulada binnen. Dat is bekend terrein en kunnen we wat tijd winnen. Hoeft echt niet, we hebben tijd over, dus weer een tandje terug. Waar de droom begint even stilgestaan en genoten van het uitzicht op Calpe. Nu nog de laatste kilometers naar beneden richting kust. 

Eenmaal in het clubhuis en na de laatste vraag ons hoofd leeggemaakt en na de prijsuitreiking genoten van de heerlijke Hollandse boerenkool met worst en spekjes. Commissieleden Cees en Sjef en de catering hartelijk dank voor deze fantastische puzzeltocht. 

Betsie en Jos Elbers, Benissa.