Busreis naar Andalusië van 14 t/m 18 maart 2019

27-01-2019

Een inschrijfformulier vindt u onderaan deze beschrijving. Inschrijvingen zijn mogelijk tot 31 januari 2019. Wees er snel bij want de bus zit vol voordat u het weet. Op dit moment hebben er al 38 mensen ingeschreven. Het maximum aantal personen bedraagt 55.

Beste clubleden, 

De commissie reizen heeft weer haar uiterste beste gedaan om een leuke reis te organiseren. Dit keer gaan we niet naar het noorden maar zakken we af naar het zuiden. Om precies te zijn gaan we naar Andalusië waar we de steden Sevilla en Córdoba gaan bezoeken. Met hulp van jullie vrolijkheid en gezelschap kunnen we weer een onvergetelijke reis maken! 

Hierbij een samenvatting van wat we gaan doen op deze reis. 

Dag 1. COSTA BLANCA - SEVILLA

Vertrek in de vroege morgen vanuit Calpe richting Sevilla, door de provincies Alicante, Múrcia, Almería en Granada. Stops onderweg. Lunch in Abades nabij Guadix. Aankomst in het hotel in de namiddag, vrije tijd, avondeten en overnachting. 

Sevilla Stad
Sevilla Stad

Dag 2. SEVILLA 

Ontbijt en een panoramische rondrit door de stad met een officiële gids inbegrepen, voorbijrijdend met de bus aan de meest belangrijkste bezienswaardigheden van de stad, zoals het park van Maria Luisa, waar zich ook de Plaza de España bevindt met zijn prachtige tegeldecoraties. 

We rijden langs de Guadalquivir (de enige bevaarbare rivier van Spanje) waar we de Torre de Oro kunnen bewonderen, gebouwd door de Almohades, de beroemde arena "la Maestranza" en de kerk La Macarena, de antieke muur, om te eindigen bij de tuinen van Murillo en verder te voet door het typische labyrint aan straatjes van de oude joodse wijk de Barrio de Santa Cruz, we eindigen bij de Plaza de la Cathedral (entrees kathedraal niet inbegrepen). 

Vrije tijd of een mogelijkheid om een optionele excursie te doen zoals Los Reales Alcazares en/of bootvaart op de rivier Guadalquivir (entrees niet inbegrepen). Avondeten en overnachting in het hotel. Mogelijkheid tot het bijwonen van een typische flamencoshow (entrees niet inbegrepen). 

Dag 3. ARACENA / RIO TINTO / EL ROCIO 

Ontbijt en vertrek richting Rio Tinto, met zijn beroemde park met openlucht mijnen, geëxploiteerd door Romeinen en Engelsen. Vrije tijd voor een bezoek aan het mijnbouwmuseum of tour met de stoomtrien (tickets inbegrepen). Verder naar Bolullos en vrije tijd om te eten in een van zijn wijnkelders. In de namiddag verder naar "El Rocio", beroemde dorp vlak naar het natuurpark Doñana. Terug naar Sevilla, avondeten en overnachting. 

Dag 4. SEVILLA - CÓRDOBA 

Ontbijt en vertrek richting Córdoba, aankomst en voor het bezoek van Córdoba met officiële gids inbegrepen, met zijn Moskee - kathedraal (tickets inbegrepen), gebouwd in 786 op een Visigotische kerk, was gedurende lange tijd het tweede grootste kerk in de wereld qua oppervlakte, trouwe spiegelbeeld van de pracht van Arabische kunst. Het is toegankelijk vía de Puerta Del Perdon van de "Patio de los naranjos" oude binnenplaats van de wassingen, binnen in de kathedraal is er een eindeloos aantal van kolommen gebouwd in verschillende tijden. U kunt ook de oude stad van Córdoba bezoeken met Calle de las Flores en Barrio de la Judería. 

Vrije namiddag in Córdoba. Avondeten en overnachting. 

Puerta de Perdon van de patio de los naranjos
Puerta de Perdon van de patio de los naranjos

Dag 5. CÓRDOBA - COSTA BLANCA 

Ontbijt en vertrek richting Calpe. Om de weg stoppen we in Guadix (grotten). Vrije tijd. Lunch in Abades (net als heenweg). S ´avonds aankomst in Calpe en einde van onze prachtige reis!

Guadix
Guadix
Google Icons

printen