Verslag van de dagtrip naar Rio Júcar

01-07-2019

Om 07.30 uur vertrekt de grote bus met 26 nog niet helemaal ontwaakte compañeros de viaje voor onze trip naar Cofrentes/Rio Júcar

We hebben de ruimte, bijna iedereen kan, als men dat wil, twee stoelen voor zichzelf hebben. Dit alles wordt in de gaten gehouden vanaf de achterbank..... Natuurlijk wordt er halverwege een carajillo/koffiestop ingepland, oh ja en we mogen ook nog plassen.

Na een bloedstollende tocht over een heeeeel smal en bochtig weggetje waar net één bus op paste komen we om ca 11 uur aan bij de vertrekplaats van de boot.

Het is prachtig weer voor een boottocht en heerlijk op het water. De tocht is prachtig en de gids vertelt heel veel....helaas alleen in het Spaans maar gelukkig heeft Ger ons al veel vertelt in de bus.

Na de boottocht weer over hetzelfde smalle weggetje naar boven....

En toen is het tijd voor de lunch in het Balneareo waar het schijnbaar wasdag is, maar eerst een drankje op het terras....

Na het lunchbuffet samen met vele andere 'badgasten' en bezoekers is het tijd voor de treinrit door/langs de vulkaan......helaas dat gaat mooi niet door, we kunnen vandaag dit gebied niet in, is afgesloten. Ger is 'not amused'....er komt nog net geen stoom uit zijn oren, maar het is in de trein stappen voor de alternatieve route of naar huis.

Dan maar de alternatieve route, we hebben de trein voor ons alleen dat is wel zo fijn, iedereen heeft lekker de ruimte in deze hitte. De rit gaat door een mooi groen landschap en de gids neemt ons lopend mee naar een waterrad in de rivier. Warm is het wel (37 gr) dus even uitrusten op een bankje in de schaduw is wel zo fijn.

Na een fijne dag met heerlijk varen en hobbelen in de trein gaan we de bus weer in om terug te gaan naar Calpe. De chauffeur neemt nu de kortere routen en na zo'n 2 ½ uur rijden zijn we om een uur of half negen weer terug. Ger en Gerrie bedankt voor het organiseren en begeleiden van deze mooie dagtrip, we hebben genoten!!!!

Heleen.