Spaans leren   "Todo en español".

30-06-2020

Inschrijving via dit bericht , wees er snel bij de plaatsen zijn beperkt!

Todo en español ( Spaans Nieuwe Stijl bij de NTCC)

Vroeger: Bij het leren van een vreemde taal was het vroeger "rijtjes leren en zinnetjes vertalen". Daar kwam je echter op het moment suprême in het buitenland niet echt ver mee.

Fabels: "ik kan mij best redden" is er eentje van. In principe kun je overal redden zonder de taal te spreken. Met keelklanken of gebaren. Echter, als je in een land woont, is het natuurlijk wel belangrijk (beleefd) om te proberen de taal te spreken. Bovendien als je het bekende"cerveza"-bestel-voorbeeld gebruikt en je krijgt als antwoord van de ober "tercio" o "caña?", moet je wel kunnen antwoorden.

Boek: Wat betekent "Spaans Nieuwe Stijl"? Dat betekent dat op basis van het boek Caminos Nieuw` lesgegeven wordt op een communicatieve manier. Spreken is het belangrijkste, namelijk. Een van de voordelen van 'Europa' is dat de laatste jaren het onderwijs in moderne vreemde talen volgens vastgelegde kwaliteitsnormen (European Framework) plaatsvindt. Goede lesboeken moeten dus voldoen aan die normen (die heten A1, A2 etc.). Het boek Caminos 1 Nieuw ISBN 9054515805 voldoet aan de norm A1 en gaan we gebruiken in de lesgroep 1 en 2. Dat boek is een Nederlandse uitgave en nieuw of gebruikt te bestellen. Caminos 2 Nieuw ISBN 9054515848 voldoet aan de norm A2 en gaat gebruikt worden in lesgroep 3 en 4.

Lesmethode: nog méér dan het boek Caminos al aanstuurt, proberen we in de cursus álles om te zetten naar "hablar español", probeer het maar, zeg iets, zoek iets, maar práát, maakt niet uit als je het even niet weet, ga door.

Lesgroepen: in principe zijn er 4 lesgroepen. Groep 1, absolute beginners. Groep 2, iets of wat gevorderden. Groep 3 gevorderden en Groep 4 nog meer gevorderden. De docent bepaalt het niveau. Caminos 1 wordt gebruikt voor groep 1 en 2 en Caminos 2 voor groep 3 en 4. In de overgangssituatie naar "Todo en español" is het nog even zoeken naar de aansluiting van verleden situaties bij huidige situatie. Elke lesgroep bestaat uit 20 cursisten (met een nooduitloop tot 25). Er komt een wachtlijst van cursisten die op een later moment kunnen instromen. Huiswerk wordt per email verstrekt, zodat in de "achtervang" toch een en ander gevolgd kan worden.

Lestijden: alle lessen in het seizoen 2020/2021 vinden plaats op donderdagmiddag.

Groep 1 en 3 van 13.30 tot 15.15 , groep 2 en 4 van 15.15 tot 17.00.

Lesduur: de cyclus bestaat uit 20 lesblokken van 1 ½ uur. Vóór Kerst 10 lesblokken (van 8 oktober tot en met 10 december) en ná Kerst  10 lesblokken (van 11 februari tot en met 15 april). Per seizoen wordt er dus 30 klokuren lesgegeven.

Leskosten: per lesblok van 10 wordt €15 gerekend. Dus voor de hele cyclus van 20 lesblokken €30 . Te voldoen aan de docent bij aanvang van het eerste en tweede lesblok.

In welk niveau?: in een overgangsfase (of als je van buiten komt) is dat moeilijk te bepalen. We gaan proberen dat tóch helder te krijgen op een "evaluatie-middag". Deze vindt plaats op donderdag 1 oktober van 13.30 tot 17.00. Beetje praten, beetje testen, informeel, en dan zien we welk niveau het beste zou passen.

Contact: bij vragen van technische aard is het contactadres van de docenten: soho@wxs.nl

Aarzel niet om van te voren inlichtingen in te winnen of vragen te stellen.

Afsluitend: Todo en español bij de NTCC is een goede manier om Spaans te leren. Het is actief en interactief: je bent met elkaar bezig en met de docent. Het kost wel wat moeite, want je moet "bij de les blijven". Het is echter geen "school" waar je "over moet gaan" of "blijft zitten". Het vindt plaats in een ontspannen sfeer en je kunt altijd een pas op de plaats zetten en een seizoen later weer terug komen.

En wat het boek Caminos betreft: niemand hoeft te (willen) voldoen aan een Europese kwaliteitsnorm, natuurlijk, maar die kwaliteitsnorm garandeert wél dat het boek voldoet aan de juiste kwalificaties en dus een goed boek is om "hablar español" te leren.

Inschrijving: Vul hieronder het formulier in. Elke lesgroep bestaat uit 20 cursisten (met een nooduitloop tot 25). Er komt een wachtlijst van cursisten die op een later moment kunnen instromen.