Vanuit de Bridgekamer

15-12-2018 17:55


Bridge staat bekend als de koning onder de kaartspelen. Samen met schaken en dammen behoort het tot de zogenaamde denksporten. Dus een goede oefening voor geheugen en logica.

Bridge is ook leerrijk. Want wist je? Bridge speel je met een partner tegen een ander stel. Na een cursus kan je thuis andere paren uitnodigen voor een gezellig partijtje bridge.

Is bridge moeilijk? Ja en neen. Je hoeft natuurlijk de basisregels te kennen, en dit kan je best door een cursus te volgen. Daarna wordt het spelen, spelen en nog eens spelen.

Onze club organiseert opnieuw een beginnerscursus, die start op woensdag 17 oktober 2018 . De cursus bestaat uit 10 lessen, elke woensdagnamiddag, vanaf 13.45 uur. tot rond 16.00 uur.

Inschrijven kan via het inschrijfformulier hieronder of via mail aan de promotor. Het aantal deelnemers is beperkt tot 12 personen, dit zijn 3 tafels. Het minimum is 1 tafel.

Gedurende de lessen wordt niet alleen theorie gegeven, maar wordt er ook gespeeld, en dit vanaf de eerste les. Dus gezelligheid is troef. Een minimale entree inleggeld van € 5,00 wordt gevraagd, dit is voor de kopij en het gebruik van het bridgemateriaal.

De gevolgde methode is ACOL en is een standaard zowel in Nederland als in België. Als basis worden de eerste twee boekjes van Nederlands kampioen Berry gebruikt. Per paar is een stel voldoende. 

Kostprijs per boekje: +/- € 18,00 per stuk . Ook te verkrijgen via BOL.COM.

Inschrijfformulier Bridge lessen

Er kunnen maximaal 12 personen deelnemen. Wees er snel bij.