Wandelen met Lothar

01-09-2019

Bijna is het voorbij die mooie zomer, en dus tijd voor wat actie. Wat te denken van wandelen? Op deze manier leer je de prachtige natuur in de omgeving kennen, waar je geen last hebt van het verkeer en samen met sportieve clubgenoten kunt genieten van de natuur en van elkaar.

Deze wandelingen duren ongeveer 2,5 uur en gaan over gebaande paden, soms vlak maar omdat Spanje nogal bergachtig is ook wel eens wat steiler.  Het feit is, dat je hier behalve in de warme zomer, het hele jaar kunt wandelen en b.v. in het voorjaar kunt genieten van de bloemenpracht in de bergen of de amandelbloesem. Vindt je het tijd om de zomerse luiheid achter je te laten? Ga dan mee met de eerste wandeling van het seizoen op dinsdag 17 september op het strand van Denia.

Wij beginnen lekker ontspannen met de voetjes door het water, halverwege een koffiestop of een drankje en aan het einde een gezellige maaltijd bij het eindpunt. De daaropvolgende wandeling zal ook eenvoudig zijn en langzamerhand, als eenieder wat ingelopen is, wordt het wat intensiever, maar 2,5 uur blijft de limiet.

Ook de gezamenlijke maaltijd volgt altijd. Deze ontspanning is dan ook iets waar iedereen naar uitkijkt. Natuurlijk is het niet verplicht om mee te eten, maar het is wel beregezellig. De wandelingen zijn altijd de eerste en de derde dinsdag van de maand en starten na inschrijving om 10.00 uur vanaf de club.

Dringend aanbevolen; goede wandelschoenen, voldoende drinken. Dus aarzel niet en kom mee op dinsdag 17 september om de sfeer te proeven.

Programma voor oktober:

Dinsdag 1 oktober : Rondje Parcent.

Een redelijk korte wandeling zonder noemenswaardige hoogteverschillen en  over goed begaanbare paden

Dinsdag 15 oktober: rondwandeling Alcalali

Deze wandeling is iets pittiger hij duurt een half uurtje langer, maar ook nog met weinig hoogteverschillen (90 meter) Gedeeltelijk over asfalt maar ook over smalle bospaadjes.

Groeten Lothar Cnossen.