Wandeling Benissa

24-01-2019

Wandeling Benissa onder leiding van Ger Walman.

Op een koude, doch droge woensdagochtend, verzamelden zo'n 10 man/vrouw zich bij het clubhuis.

De formaliteiten namen weinig tijd in beslag en rond 10.00 uur reden wij richting Benissa. Op het plein bij het stadhuis, ging Ger van start; het was het begin van een uiterst interessante "informatie-wandeling". Uitleg werd gegeven over de invloedrijkste families in het antieke Benissa, die op diverse gevels hun familiewapen hadden opgehangen. Een pas gerestaureerd museum, het voormalige huis "Palacio van de familie Torres-Orduña", werd bezocht en ook daar wist Ger het nodige te vertellen.

Het leek erop dat Ger over elk huis met (imposante) gevel wat wist te vertellen. Het huis van de familie Abargues (nu museum) werd bezocht; imponerend en interessant - zie foto's.

Natuurlijk kon een bezoek aan de kathedraal niet worden overgeslagen. Deze kathedraal, in neo-gotische stijl, is voor een groot deel door de lokale bevolking gebouwd EN gefinancierd. De status "kathedraal" wordt bepaald door de afmetingen; ik kan mij alleen nog herinneren dat hij ca. 35meter hoog is. De bouw ervan begon in 1902 en werd ingewijd in 1929. Bij de ingang staan 2imposante torens, zonder spitsen; die wilde de bevolking er niet op hebben. Zie foto.

De goed verzorgde lunch gebruikten we in een lokaal restaurant, waar we ook op "temperatuur" konden komen. Kort samengevat; het was een leerzame en gezellige ochtend, waarbij Ger duidelijk bewees een "gecertificeerde Benissa gids " te zijn. Dank aan Ger en Gerry.

Don Fredrikz.