Line Dance, zoekt een promotor.

Een van de activiteiten binnen onze club is line dance.

Als je het clubgebouw bij deze activiteit binnenkomt, komt de vrolijke country muziek je al tegemoet. De deelnemers staan in een vierkant opgesteld en dansen elk individueel, maar met gelijke figuren, er lustig op los. Het is een prachtig gezicht om de groep zoveel mogelijk dezelfde bewegingen te zien maken en ze hebben er duidelijk schik in.

Het is net alsof je op een knop drukt; zodra de muziek aan gaat komt de hele groep en bloc automatisch in beweging en lijkt het alsof het vanzelf gaat. Maar de werkelijkheid is natuurlijk heel anders. Onder leiding van Marie-Claire Mattelaer worden de bewegingen eerst door haar voorgedaan, daarna volgt de hele groep. De deelnemers houden elkaars bewegingen ook goed in de gaten, zodat je ook van elkaar kunt leren. Heel effectief dus.

Er wordt veel op country muziek gedanst. Maar niet alleen op country muziek, ook Ierse en Spaanse muziek en zelfs liederen van Elvis Presley komen aan bod. Zelfs op "By the Rivers of Babylon" is het mogelijk te line dansen. Veel pasjes zijn te vinden op You Tube. Als u bv. line dance heart of an angel (lievelingstune van veel dansers) intoetst, kunt u de pasjes precies volgen.

Er is een groep voor beginners en een groep voor gevorderden. De beginners dansen op vrijdag om 13.30 uur en doen als basis 32 tellen. Je bent zo een paar uur bezig en voor je het weet is het weer voorbij.

Voor meer informatie kom gewoon eens gezellig langs.