Minigolf

PROMOTOR

Kees den Exter
Tel: +31 653174333

kees@denexter.eu


 MINIGOLF

Wat is het verschil tussen midgetgolf en minigolf?
Het verschil van midgetgolf en minigolf is de baan. De baan bij minigolf is van kunstgras waar men op speelt en op loopt. Bij minigolf zijn de holes langer dan bij midgetgolf, maar veel korter dan bij golf. We zouden kunnen zeggen dat deze banen de moderne midgetgolfbanen zijn gerealiseerd met kunstgras.

Minigolf is een sport en een populaire vakantiebezigheid. De bedoeling is een parcours van 18 holes met zo min mogelijk slagen af te leggen. Het spel is afgeleid van golf. Een van de verschillen is dat bij golf grote afstanden moeten worden afgelegd en hier slechts enkele meters.

Hoe lang duurt een minigolf?
Een rondje minigolf duurt ongeveer anderhalf uur, als je een 18 holes baan speelt. Naast het aantal holes, hangt de speelduur af van de omvang van je groep en de snelheid waarmee je speelt: meer rust geeft betere resultaten en meer speelplezier!

Welke leeftijd minigolf?
Vanaf 4 jaar kan een kind al heel aardig meedoen. Midgetgolf is voor jong en oud een leuke sportieve tijdsbesteding.
Hoeveel slagen bij minigolf?
Het hoogste aantal slagen per baan is zeven, buiten eventuele strafslagen. De banen moeten in elke ronde worden bespeeld in de volgorde 1 t/m 18. Een baan mag bespeeld worden als de voorganger zijn spel heeft beëindigd en de baan heeft verlaten.

Hoe groot is een minigolfbaan?
Het speelveld moet tenminste 80 cm breed en 5.50 m lang zijn. Indien het speelveld niet door banden wordt begrensd, moet de begrenzing door middel van markeringen worden aangegeven.


Waar wordt de Minigolf gespeeld?
Elke 1e woensdag van de maand verzamelen wij ons om 11.00 uur bij App. complex Turmalina Unitursa, (zij ingang Carrer Liebeig) gelegen aan de Av. Juan Carlos in Calpe.


Na het spelen is er gelegenheid om deel te nemen aan een gezamenlijke lunch.

Inschrijven?
Voor u deelname aan de Minigolf kunt u zich alleen en direct opgeven bij de promotor Kees den Exter middels het emailadres: kees@denexter.eu.
Vermeld duidelijk uw naam, lidnummer, telefoonnummer en email adres.
Uw inschrijving dient uiterlijk de donderdag vóór elke 1e woensdag van de maand bij de promotor binnen te zijn. Dit in verband met de reservering bij de Minigolfbaan.

Graag met gepast geld betalen aan de promotor op de Minigolfbaan in Calp.
Carrer Tramuntana 4 bajo, Calpe 03710


Spelregels:
En elke baan heeft zijn eigen hindernis in de vorm van een bocht, een heuvel of een looping. Natuurlijk zijn er een aantal spelregels.
De promotor legt u deze graag uit op de minigolfbaan. En......over de uitleg van de promotor is geen discussie toegestaan.
De navolgende spelregels zullen tijdens de Minigolf worden gehanteerd:
De bal moet in zo weinig mogelijk slagen in de hole worden gespeeld,
Het is aan de spelers, aan het begin van het spel, om te beslissen of de bal door het midden van elke hindernis moet gaan,
Elke slag telt als 1 punt. Heeft de bal na 7 slagen de hole niet bereikt, dan wordt 1 extra punt bijgeteld. Het hoogste aantal punten voor een baan is 8,
Bereikt de bal met een slag de hole niet, dan moet verder worden gespeeld vanaf de plaats waar de bal ligt,
Als de bal tegen de rand of tegen een hindernis ligt, dan mag de bal c.a. 10 cm van de rand of hindernis afgelegd worden,
De bal moet de hindernis op correcte wijze passeren,
Gaat de bal in 3 slagen niet langs, door of over een hindernis, dan mag men de bal achter de hindernis leggen mits de hindernis niet tevens de hole is. U dient één extra slag te noteren,
Als de bal vóór de hindernis uit de baan springt, dan moet de bal opnieuw vanaf de afslagplaats gespeeld worden. Er moet 1 punt extra worden opgeteld,
Als de bal na de hindernis uit de baan springt, dan moet verder gespeeld worden vanaf het punt waar de bal uit de baan ging. Er moet 1 punt extra worden opgeteld,
Bij het slaan mag de speler de baan betreden, maar het is verboden over de baan te lopen,
Wie na 18 holes de minste slagen heeft is de winnaar,
Spelers, die sneller gaan, krijgen voorrang.

Tot slot:
Belangrijk is te weten dat het spelen van Minigolf voor ons maar een spel is, waarbij het van groot belang is dat wij veel plezier hebben en met na afloop, altijd geheel vrijblijvend, gezamenlijk genieten van een gezellige lunch.
Met vriendelijke groet,
Minigolf promotor,
Kees den Exter