MiniGolf

Het inschrijfformulier vindt u onderaan deze pagina.

Midgetgolf

2e dinsdag van de maand om 11.30 uur op de golfbaan bij Turmalina in Calpe

Wellicht nog niet bij iedereen in de club bekend maar sinds enkele maanden terug is de Midgetgolfbaan of ook wel Minigolfbaan weer volledig in ere hersteld dus kunnen we weer aanvangen met de door de leden altijd druk bezochte activiteit.

Wat is Midgetgolf

Midgetgolf ook wel minigolf genoemd is een leuke recreatieve sport waarbij een parcours van achttien holes met zo weinig mogelijk slagen afgelegd moet worden.

Het is een golf variant, waarbij het verschil is dat bij golf zeer grote afstanden worden overbrugd en met midgetgolf een paar meter. Midgetgolf is ook in competitie verband te spelen.

De Midgetgolf banen

De meeste midgetgolf banen zijn gemaakt van een sterk kunststof materiaal of beton, zodat deze "golfbanen" weinig onderhoud behoeven en niet snel kunnen beschadigen.

Hindernissen bij Midgetgolf

Een minigolf heeft als een echte golfbaan vaak 18 holes. Alle Holes hebben een hindernis in de vorm van een bocht, heuvel, of looping.

De regels bij Midgetgolf

Minigolf heeft niet zoveel regels als Golf, hier volgen enkele regels bij minigolf. Het wordt gespeeld met 1 golfclub, een putter en een golfbal. Deze laatste, indien voorhanden, het liefst in verschillende kleuren per team. 

Promotor: Rinus Kruitbosch tel: +31 617 320 326


Inschrijfformulier Minigolf