NEDERLANDERS EN VLAMINGEN

De club voor Nederlandstalige mensen met zin in gezelligheid en ontspanning

door Ludo Cleiren

Gezellige club NTCC in het mooie Calpe

Nederlanders en Vlamingen, waar tref je ze nog eens samen als het geen België- Holland is op de groene voetbal mat? Velen vinden elkaar terug in een aangename rustige zuiderse sfeer rond de magische rots in het wondermooie Calpe. Het dagelijkse leven is hier zo stressloos gezond mediterraans dat al die pensionado's en overwinteraars na een tijdje op zoek gaan naar een spannende leuke bezigheid.Ook ondernemers, jongeren en seizoenwerkers babbelen wel eens graag terug hun eigen taaltje in een ontspannen sfeer met landgenoten. Ze sluiten zich spontaan aan bij de NTCC en vinden er een leuke hobby of sportieve bezigheid. Daar ontmoeten zij vaak clubleden met dezelfde interesses . Het moet niet altijd voetbal zijn en de persoonlijke inzet bepaalt de intensiteit van de gekozen activiteit.

Die inspanningen worden wekelijks in geur en kleur herbeleefd op de Happy Friday of de Super Sunday. Geur en kleur beleef je dan ook letterlijk meteen lekker glaasje en een smakelijke hap tijdens een weekend club bijeenkomst.

Het vernieuwde bar team dat bestaat uit enthousiaste vrijwilligers zetten zich spontaan in om een Bourgondisch sfeertje te scheppen met lekkere drankjes en smakelijke hapjes allerlei. Fiesta is hier nooit ver weg want regelmatig zijn er heerlijke etentjes zoals onze befaamde mosseldagen of BBQ smulpartijen.

De spontane gastvrouwen of heren verwelkomen de nieuwe leden iedere week op vrijdag vanaf 16u30. Ze vertellen dan de nieuwste club nieuwtjes en maken je wegwijs in de club en wellicht ook in de bib met zijn talrijke boeken. Een koel of warm drankje aan de bar schept talrijke kansen om clubleden te ontmoeten en nieuwe kennissen en vrienden te maken.

Onze rijke tradities hebben ieder jaar opnieuw veel succes: De BBQ, de mosseldagen, Koningsdag enz.

RELAX. UNWIND. 

GET IN A FLIP FLOP STATE OF MIND

Genoeg te doen en te beleven

Iedereen zijn hobby zo lijkt het wel in onze club. Er is een enorm aanbod aan activiteiten. De Spaanse lessen hebben ieder jaar opnieuw een geweldig succes . Dat kan ook niet anders met de gedreven , bezielende inzet van de lesgevers Het is een plezier om zo een mondje Spaans te leren. Spaans dat je kunt gebruiken op de regelmatige contacten die we organiseren met de lokale bevolking. De talrijke daguitstappen in de nabije en verre omgeving met een stevige of ontspannende wandeling met een lekkere lunch om af te sluiten 

Ook zijn er dag en meerdaagse reizen naar bekende en onbekende Spaanse dorpen en steden. De Picasso's komen aan hun penseel trekken in de creatieve schildersclub.De verstokte kaarters kunnen hier klaverjassen en bridgen. De biljarters beschikken over een mooie relax ruimte om dagelijks hun carambole stoten uit te halen terwijl de hobby en knutselclub zich inzet voor de talrijke thema events in de club. Leuk om te weten is dat er ook vaak met de ballen gerold wordt zowel op de petanque baan, de bowling in Benidorm en ook het koersbal in de club. De golf heeft ook ieder jaar zijn liefhebbers om samen een balletje te slaan, liefst a hole in one alhoewel dat nog gelukt is. Diegenen die het wat kleiner willen kunnen wekelijks hun hartje ophalen bij het minigolven, iets makkelijker voor een hole in one.

Voor de Pavarotti's en de Callas die hun longen eens goed open willen zetten is er een knappe zanggroep , soms ook een karaoke avond en om de stijve gewrichten fit te houden kun je beweging gymnastiek of yoga volgen. Ritmisch bewegen kun je ook bij het salsa dansen , populair en echt wel heel leuk dansen op toffe salsa muziek.

Voor de speurneuzen zijn er ook speciale uitdagingen . Ieder seizoen een zoektocht die je brengt op plaatsen waar je anders nooit zou komen. Er is nu ook een wandelzoektocht in het oude centrum van Calpe. Een echte uitdaging voor iedereen die graag speurt en wandelt en zijn kennis eens op op een leuke manier wil testen.

 Regelmatig worden er ook en dit met veel succes toffe actuele local live groepen geprogrammeerd meestal op de populaire Happy Fridays of soms ook op de Super Sundays.

De zondagen zijn echt gezellig en iedereen komt wel eens aan zijn trekken met tentoonstellingen, plantenbeurs en andere originele events.

Een rijkgevulde bibliotheek voldoet aan de wensen van de boekenwurmen.

Vlamingen en Nederlanders mengen zich hier iedere week in hetzelfde taal bad alhoewel er soms wel eens grappige uitleg nodig is om elkaar heel juist te begrijpen. Jullie zeggen het zo zacht en zo anders zeggen de Noorderburen dan wel eens. Het is een genoegen om te beleven hoe al deze mensen die gekozen hebben voor de warme Spaanse zon elkaar hier wekelijks treffen . Zowel de mensen op rust, de jonge ondernemer en de overwinteraar of de reiziger die het beste van twee werelden zoekt, als ze hier in de club belanden zijn ze echt onder elkaar met hun zin naar avontuur of hun zin naar genieten en rust. Ze hadden in hun stoutste dromen nooit verwacht dat ze hier in het mooie Calpe een club zouden vinden waar ze zich echt thuis voelen.

De Spanjaarden hebben een gezegde als het wat minder is "mañana el sol" dat is voor ons allemaal een leuke gedachte want het leven is hier ook zoveel mooier. Een leuk creatief sociaal leven vind je ongetwijfeld in onze fantastische club, een club van de leden, een club voor jou! Hasta luego .