Wandelen 

Voor de K.K.K.-wandelingenKKK (keuvelende, krasse, knarren) wandeling geldt, dat de deelnemers zich om 10. 30 uur verzamelen bij de benedeningang van het clubgebouw. 

Vervolgens wordt door de promotor aan de deelnemers medegedeeld waar op die dag zal worden gelopen en de route en betreffende locatie wordt uitgelegd. Het vertrek zal omstreeks 10.45 uur zijn.

Na aankomst op de locatie voor die dag duurt de wandeling c.a. 1 uur en zal zoveel mogelijk gaan over goed begaanbaar en vlak terrein.

K.K.K. wandeling, deze wandeling is uitsluitend bestemd voor diegenen die fysiek niet, of niet meer, in staat zijn aan de andere wandelingen deel te nemen. Deze beperking is noodzakelijk om een goede begeleiding te waarborgen.

Goede wandelschoenen en water zijn bij alle wandelingen een vereiste.

De wandeling van Wim en Inneke Kreuk in december gaat niet door. 

Wij zoeken een nieuwe promotor voor de KKK wandelingen . 

1e en 3e dinsdag van de maand korte wandeling met lunch door Lothar Cnossen.

Voor de kortere wandelingen geldt, dat de deelnemers zich om 9.30 uur verzamelen bij de benedeningang van het club-gebouw.

Elke deelnemer kan zich hierna inschrijven voor de korte wandeling en vervolgens kun je aangeven of je nog wilt deel-nemen aan de gezamenlijke lunch na afloop van de wandeling. 

Deze lunch bestaat uit een menu, welke door de promotor in een vooraf uitgekozen restaurant wordt samengesteld.

Na alle verplichte handelingen wordt nog even gecheckt of iedereen is voorzien van vervoer of dat hij/zij zonder vervoer met anderen kunnen meerijden. Het vertrek zal zijn om 10.00 uur.

Deze wandelingen duren gemiddeld 2 tot 2,5 uur over grotendeels goed begaanbare paden met niet al te grote hoogteverschillen.

Goede wandelschoenen en water zijn bij alle wandelingen een vereiste. 

Voor vragen kunt u bellen naar Lothar Cnossen.

mobiel +34 678 156 977  

Bergwandelingen (zonder lunch) w

De deelnemers verzamelen zich bij de beneden ingang van het clubgebouw. De promotor vertelt dan waar op die dag zal worden gestart en legt de route daarheen uit. Men gaat met eigen vervoer; zo mogelijk wordt gecarpoold. Vertrek is om 9u30uur.

De wandelingen duren gemiddeld 3 tot 5 uur, zijn 5 tot 10 kilometer lang en kennen van 300m tot 600 meter stijging; check het programma voor details.

Voor bergwandelingen is een goede gezondheid, geen hoogtevrees en fit zijn een voorwaarde. Zorg voor goede (liefst hoge) wandelschoenen, voldoende water en voedsel, regenkleding, zonwering en een EHBO-setje. Ook is het belangrijk te controleren of je reisverzekering bergwandelingen dekt.

Fantastisch nieuws voor de bergwandelaars. Hugo en Danny willen met de liefhebbers een wandeltest doen om eens te polsen hoeveel leden er zijn die deze leuke activiteit eens willen proberen. Het genieten van de prachtige natuur in ons mooie achterland is er zeker bij met geweldige vergezichten, foto waardig. We verzamelen aan de club om 9u30. Hou er rekening mee dat de wandeling ongeveer 4 tot 6 uren kan duren . Zorg voor goede wandelschoenen, een gezonde conditie en een flesje water voor onderweg. Na de inspanningen een lekker glaasje om de dorst te lessen in een leuk barretje hoort er zeker bij voor de liefhebbers.
Het hoogteverschil kan oplopen van 300m tot 600m afhankelijk van de wandeling. Veel succes Danny en Hugo met dit prachtig sportief initiatief! 


Legenda bergwandelingen

Duur: geschatte tijdsduur inclusief pauzes in uren

Afstand: geschatte afstand in kilometers

Stijging: geschatte cumulatieve stijging in meters


Zwaarte: combinatie van factoren : zie hieronder

L = licht, tot 4,5 uur op goede paden en minder dan 200 meter stijging.

M = matig, tot 12 km, minder dan 400 meter stijging en minder dan 50% zon-der pad.

R = redelijk zwaar, meer dan 400 m stijging en/of meer dan 15 km met soms ruw terrein.

Z = zwaar, meer dan 600 m stijging en/of meer dan 15 km met steile, losse of zwaar begroeide stukken.

K = klauteren met handen en voeten.