Wandelprogramma

HAPPEN EN STAPPEN

2e en 4e dinsdag van de maand

Beste wandelaars,

Het nieuwe jaar brengt hopelijk minder corona en vooral een goede gezondheid voor iedereen.

De wandelingen blijven in ieder geval makkelijk

(ca 1 uur), liefst op verharde paden en meestal in de omgeving van Calpe, Moraira, Altea of Jalon.

Qua organisatie zijn er echter een aantal kleine aanpassingen om het wandelen nog leuker, gezelliger en completer te maken.

Aanmelden graag vanaf januari via Whatsapp met je naam (of namen).

Stuur via Whatsapp een bericht naar Stappen en Happen dan word je geïnformeerd over de wandeling. (mobiele nr 0031-650668721) Via je mobiele telefoon met Whatsapp kunnen we iedereen makkelijker bereiken en het is een snelle en eigentijdse manier om met elkaar iets te regelen of af te spreken. Soms zijn er (te) veel aanmeldingen, dan delen we je automatisch in voor dezelfde 2e wandeling van de maand. Uiteraard kun je ook je voorkeur opgeven. Je ontvangt altijd een bevestiging van de wandeling.

De wandelingen worden dus kort voor de geplande datum via de Whatsapp groep rondgestuurd, maar blijven ook via de bekende clubmail en via facebook aangekondigd.

Verzamelen doen we niet meer bij het clubhuis, maar op de locatie van de wandeling, zodat wandelaars uit Benissa, Moraira of Altea en Jalon niet eerst naar Calpe hoeven te komen of terug te rijden.

De lunch is altijd heel gezellig, maar we willen niemand op kosten jagen, deelnemen aan de lunch is vrijblijvend. Alleen meewandelen mag ook, dus als je niet wilt lunchen met de groep laat het ons weten, meld dat via Whatsapp, zodat we het restaurant kunnen informeren over het te verwachten aantal personen en tafels. We informeren iedereen voor de wandeling over de locatie, het lunchmenu en de prijs van de lunch. De prijs van het lunchmenu is exclusief drankjes.

Het restaurant is tevens verzamel-, start- en eindpunt van de wandeling.

Linda van den Bosch

WANDELEN MET MARISA OP 1E EN 3E DINSDAG VAN DE MAAND MET LUNCH

Beste wandelaars

Elke 2 weken organiseren we een wandeling van ongeveer 6 tot max 10 km, 2 á 3 uurtjes wandelen.
We verzamelen direct bij het beginpunt van de wandeling.
Bij de aankondiging van de wandeling in de clubmail en op de FB pagina van de NTCC maken we duidelijk kenbaar waar we gaan wandelen en wat het beginadres is, zodat je dit in je routeplanner in de auto of op je telefoon-app kunt invoeren (bijvoorbeeld Google Maps).
In de aankondiging geven we ook de zwaarte en lengte van de route aan. Daarnaast hebben we een Wandel WhatsApp-groep waar we dit alles nogmaals vermelden en waarin je kunt reageren als je de locatie niet kunnen vinden.
Maar ook is de WhatsApp-groep nuttig om, wanneer je geen vervoer hebt zodat je aan je medewandelaars kunt vragen of ze een plaatsje over hebben om mee te rijden. Indien je aan deze WhatsApp groep toegevoegd wilt worden, geef dat dan door aan een van de promotoren.
Mocht op het laatste moment een wandeling niet door kunnen gaan, meestal door slecht weer, zullen we dat ook melden in de WhatsApp-groep.       
Bij problemen onderweg naar de wandelingen kan je ons natuurlijk altijd even bellen of een berichtje schrijven in de WhatsApp-groep, de andere gebruikers van de groep kunnen je helpen of anders kan Marisa of een van de andere promotors dat zeker.

Het is verstandig om goede wandelschoenen aan te trekken, water mee te nemen en evt. kleine snack. We reserveren vooraf een restaurant, wat qua prijs redelijk is en in de buurt van de te lopen route ligt.
Indien je niet mee gaat met de wandeling, maar wel wil mee-eten, b.v. als je partner wel meewandelt ben je uiteraard van harte welkom. Vooraf aan de wandeling inventariseren we wie mee gaat eten, zodat we het restaurant de laatste gegevens kunnen doorgeven. Indien een restaurant nog eerder een inventarisatie wil rondom het aantal gasten zullen we vooraf dat laten weten.
Veel wandelplezier!
Bij vragen of andere zaken kan je een mail sturen naar Marisa (marisa.leeuwe@gmail.com)

N.B.
Wandelen is voor iedereen geheel op eigen risico.
Wat betreft het meenemen van honden: deze zijn zeker welkom, mits (kort) aangelijnd en de deelnemer met hond loopt vooraan óf achteraan in de groep. Dit om de overige wandelaars niet te hinderen of in gevaar te brengen. Indien er incidenten zijn met de hond naar derden is de eigenaar van de hond verantwoordelijk.

BERGWANDELING ZONDER LUNCH

De deelnemers verzamelen zich bij de beneden ingang van het clubgebouw. De promotor vertelt dan waar op die dag zal worden gestart en legt de route daarheen uit. Men gaat met eigen vervoer; zo mogelijk wordt gecarpoold. Vertrek is om 9u30uur.

De wandelingen duren gemiddeld 3 tot 5 uur, zijn 5 tot 10 kilometer lang en kennen van 300m tot 600 meter stijging; check het programma voor details.

Voor bergwandelingen is een goede gezondheid, geen hoogtevrees en fit zijn een voorwaarde. Zorg voor goede (liefst hoge) wandelschoenen, voldoende water en voedsel, regenkleding, zonwering en een EHBO-setje. Ook is het belangrijk te controleren of je reisverzekering bergwandelingen dekt.

Voor meer info mail naar Danny of Hugo:  hugly4436@gmail.com of
kantoordaca@gmail.com


Fantastisch nieuws voor de bergwandelaars. Hugo en Danny willen met de liefhebbers een wandeltest doen om eens te polsen hoeveel leden er zijn die deze leuke activiteit eens willen proberen. Het genieten van de prachtige natuur in ons mooie achterland is er zeker bij met geweldige vergezichten, foto waardig. We verzamelen aan de club om 9u30. Hou er rekening mee dat de wandeling ongeveer 4 tot 6 uren kan duren . Zorg voor goede wandelschoenen, een gezonde conditie en een flesje water voor onderweg. Na de inspanningen een lekker glaasje om de dorst te lessen in een leuk barretje hoort er zeker bij voor de liefhebbers.
Het hoogteverschil kan oplopen van 300m tot 600m afhankelijk van de wandeling. Veel succes Danny en Hugo met dit prachtig sportief initiatief!Legenda bergwandelingen

Duur: geschatte tijdsduur inclusief pauzes in uren

Afstand: geschatte afstand in kilometers

Stijging: geschatte cumulatieve stijging in meters


Zwaarte: combinatie van factoren : zie hieronder

L = licht, tot 4,5 uur op goede paden en minder dan 200 meter stijging.

M = matig, tot 12 km, minder dan 400 meter stijging en minder dan 50% zon-der pad.

R = redelijk zwaar, meer dan 400 m stijging en/of meer dan 15 km met soms ruw terrein.

Z = zwaar, meer dan 600 m stijging en/of meer dan 15 km met steile, losse of zwaar begroeide stukken.

K = klauteren met handen en voeten.