Golf woensdag

PROMOTOR
Diederik Schmedding                                                                                                     email: dsgolf.rejas@gmail.com                                                                                         Tel . 0031615507107 


Golf Las Rejas
Het golfspel is voor velen een aangename bezigheid, met name in Spanje dankzij het heerlijke klimaat.
Wekelijks spelen we met leden van El Club (NVVC) op woensdag op de 9 holes Par-3 baan 'Las Rejas' in Benidorm. In tegenstelling tot de meeste banen zowel in Nederland als Spanje, kan hier ook gespeeld worden door mensen zonder golfvaardigheidsbewijs.

Er worden 18 holes (dus twee rondjes) gespeeld volgens een eigen handicapsysteem, zodat iedereen gelijke kansen heeft om als beste van de dag te scoren. Ook worden de parren en birdies geregistreerd. In het afgelopen jaar zijn er door een kleine 50 spelers in ca 950 rondjes een totaal van 1275 parren en 105 birdies gespeeld.

De baan is zowel voor beginnende als gevorderde spelers uitdagend. De baan is goed te lopen met mooi aansluitende holes, maar indien nodig, is er een buggy te huur voor € 10. Ook is het mogelijk om een halve set clubs te huren (€ 7) De kosten voor het golfen bedragen € 14 en dienen ter plaatse contant te worden betaald. Indien je mee wilt spelen, wil ik dat uiterlijk de zondag voor de speeldag te horen.

We hebben een heel gezellige groep mensen. Na afloop worden de resultaten van die dag besproken onder het genot van een welverdiend drankje.

Om de groeiende belangstelling voor het golfen op te vangen is er onlangs een tweede golfactiviteit gestart op de vrijdagen op golfbaan 'Puig Campana' in Finestrat (par 36).
Voor beide activiteiten geldt er per keer een maximum aantal deelnemers van 24 (6 flights van 4 personen).

Diederik Schmedding