Koersbal

PROMOTOR

Mireille Min
minmirelle@gmail.com
Tel: +34 651626353

Koersbal is een minder gekende sport. Toch is het een niet zo onaardig spel.
Het wordt binnen gespeeld op een groen tapijt van 8 meter lang en 2 meter breed. De pikketje is de helft kleiner dan een biljardbal. De bijhorende ballen zijn zwart en geel van kleur. Ze hebben een iets andere vorm dan een bal . Ze hebben ook een gewichtje zitten aan de binnenkant en zijn gekenmerkt waar het zit . Het is dan ook belangrijk te weten hoe je de bal naar het pikketje rolt. De bal zal altijd draaien waar het gewichtje zit. Met wat oefening krijg je het onder de knie.De spelregels zijn niet al te moeilijk.
Mireille legt ze wel keurig uit. Men speelt het in groep. Door loting bepaalt en dan om beurten met twee personen. Zwarte ballen gaan op, de gele ballen hebben altijd de laatste bal en deze is dikwijls de beslissende winnaar. Het kan zowat vergeleken worden met petanque, maar niet met een schutter of andere wilde gooien, maar altijd al rollend op het tapijt.

Maak kennis met deze sport. Leuk en gezellig onder elkaar kan er dan ook een babbeltje een drankje en koekje genuttigd worden tijdens de pauze.

Het is altijd op donderdagnamiddag van 15.00 tot 17.00 uur om af te ronden en de punten van de deelnemers bekent te maken. Ik kijk nogmaals uit naar nieuwe mensen die deze sport mee willen beoefenen.
Met sportieve groeten
Promotor Mireille Minminmirelle@gmail.commeer info volgt