Koersbal

Het inschrijfformulier vindt u onderaan deze pagina.

Koersbal of in goed Engels Bowls is een zeer precieze sport heb ik gemerkt. Als je de bal speelt op een speciaal daarvoor bestemd groen uitgerold laken, dan is de allereerste keer dat je een bal gooit een hilarische vertoning. De bal rolt alle kanten op, behalve de goede. Blijkt dat de bal zelf "uit het lood" is.

Dit is bewust gedaan om de bal met het rollen (dus niet gooien, zoals bij jeu de boules) zo veel effect mee te kunnen geven, dat de bal met een mooie boog zo dicht mogelijk bij de jack (de doelbal) komt. Het spel is in zijn oervorm al vele eeuwen oud. Historici weten te melden, dat een soortgelijk spel al 5000 jaar voor onze jaartelling door de Egyptenaren werd gespeeld.

Een bekende variant op dit spel is jeu de boules of petanque. Zelfs curling is een wintervariant op dit aloude balspel.

Mireille Min is de spelleider van koersbal. Via loting wordt een team van 2 personen samengesteld en dit team gaat spelen tegen een ander team van 2 spelers.

Afhankelijk van het totale aantal spelers hanteert zij een bepaald speelschema en dit schema bepaalt wie tegen wie gaat spelen. Op deze manier komen alle spelers tegen alle teams ruimschoots aan de beurt. De wisseling gaat heel snel en voor je het weet ben je al weer aan de beurt. Het is een erg leuk behendigheidsspel en als je niet secuur rolt, rolt de bal al heel snel van de "green". Je gooit als gauw te hard en dan telt die bal niet meer mee voor de puntentelling.

Bent u nieuwsgierig geworden en wilt u eens meedoen? Er is nog voldoende ruimte voor meer spelers. Meer informatie kunt u altijd krijgen van Mireille. Zij is telefonisch bereikbaar op nummer +34 651 626 353. Of kom gezellig langs op dinsdagmiddag om 14.00 uur in het clubgebouw.

Inschrijfformulier Koersbal

Google Icons

printen